[rstr_selector]
Foto: Pexels from Pixabay

Šest muštuluka iz čačanskog porodilišta

Porodilište

Lekari i babice u čačanskom porodilištu obavili su šest porođaja u toku preghodna 24 sata. Tom prilikom ređeni su dva dečaka i četiri devojčice.  U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcuu toku jučerašnjeg dana nije rođena nijedna beba.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova na raskresu rastinja u zoni dalekovoda, od 8.00 do 16.00 časova bez električne energije biti potrošači u Pridvorici i Jezdini, a zbog rekonstrukcije mreže niskog napona od 8.00 do 15.00 časova bez struje će biti potrošači u Rajcu, zaseok Biljege ka Kićanovićima.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u krugu Opšte bolnice je došlo do kvara na odvodu kanalizacione mreže kod palijativnog odeljenja, zbog čega će radnici ovog preduzeća danas biti angažovani na rešavnju tog problema. Iz tog razloga, odloženi su radovi na saniranju kvarova na vodovodnoj mreži u Konjevićima prema Polju i u delu Avenije lipa, ali čim se otkloni kvar u bolnici, preći će se na saniranje svih postojećih kvarova na vodovodnoj mreži.
U Gornjem Milanovcu se nastavlja rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Rada Končara koja će bez vode biti do 14 časova.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 26 pacijenata, a na terenu su intervenisali 42 puta. U hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu evidentirano je 14 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu uticati nepovolјno na srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa je moguća meteoropatska reakcija. Preporučuje se umerena fizička aktivnost u najtoplijem delu dana, kao i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Stanje na putevima

Još jedan topao dan je pred nama pa se vozačima savetuje da za put biraju rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, da prave češće pauze u vožnji i da na put kreću odmorni. Iako je ovo sezona godišnjih odmora, poslednji dani jula donose umereniji intenzitet saobraćaja i dobru prohodnost puteva, sa usporenom vožnjom na putevima gde se izvode radovi.
Na deonici od Ljiga do Takova u toku su radovi na zameni oštećene elastične odbojne ograde, a izvode se radovi i na košenju trave u razdelnom pojasu od petlje Takovo do Preljine, pa se za saobraćaj zatvaraju preticajne trake.
Saobraćaj je od juče prohodan na deonici Ivanjica – Ušće, kod klizišta „Bedina Varoš“ za sve kategorije vozila, ali se zbog suženja kolovoza, saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu na deonici Gorjani – Sevojno, dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta, a nakon obustava saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem ovzila .
Na deonici Preko Brdo-Odvraćenica, produženi su radovi na asfaltiranju kolovoza do 10. avgusta pa je i dalje na snazi obustava saobraćaja, dva puta dnevno u trajanju po tri sata.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok vozači teretnih motornih vozila mogu očekivati povremeno duža čekanja na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

 

 

Поделите вести