[rstr_selector]
Ilustracija

Šest saobraćajki u toku vikenda

Uprava saobraćajne policije

policijaU toku proteklog vikenda na putevima u Moravičkom okrugu dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od kojih su tri u Čačku i u kojima su dve osobe teško povređene, a tri su zadobile lakše povrede. Na području Gornjeg Milanovca evidentirane su dve saobraćajne nezgode sa šest lakih povreda, dok se u Lučanima dogodila jedna nezgoda u kojoj su dve osobe zadobile lakše povrede, kažu iz Policijske uprave u Čačku.

Vodosnabdevanje 

voda-sevis-obrU Čačku je vodosnabdevanje i danas uredno. Prema informacijama iz „Vodovoda“, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu će danas do 12 sati bez vode biti deo Rudničke ulice, a do 13 časova  zaselak Crni vrh u Brusnici, saznajemo u tamošnjem komunalnom preduzeću.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 59 puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 36 pregleda. Ivanjička Hitna pomoć je takođe imala dosta posla s obzirom na to da su lekari u ordinaciji pregledali 93 pacijenata, a obavili su 11 kućnih poseta. Nešto manje intervencija bilo je u gornjomilanovačkoj Hitnoj medicinskoj službi gde su lekari obavili 40 pregleda i 12 kućnih poseta.

Biometeorološke prilike

bioprognozaUticaj vremenskih prilika danas neće prijati hroničnim bolesnicima, naročito srčanim i astmatičarima, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i promenlјivog raspoloženja moguće su kod osetlјivih osoba, naročito u drugom delu dana. Savetuje se povećana opreznost u saobraćaju.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrIz čačanskog porodilišta jutros stižu dva muštuluka, za to su se pobrinule dve mame koje su rodile dva dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u prethodna 24 sata nije bilo porođaja.

Поделите вести