Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Šest saobraćajnih nezgoda u Čačku i Gornjem Milanovcu

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u prethodna 24 sata na putevima Moravičkog okruga dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od kojih je pet u Čačku, a jedna u Gornjem Milanovcu. U Čačku je pet osoba pretrpelo lakše telesne povrede, dok u nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu nije bilo povređenih. Radarskih kontrola danas neće biti.

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 sata pregledali 28 pacijenata u ordinaciji i još 39 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 46 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Danas će relativno nepovolјne biometeorološke prilike izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Tokom dana cerebrovaskularni bolesnici i osobe sa osetlјivim nervnim sistemom mogu osetiti izvesne tegobe. Razdražlјivost, pospanost i glavobolјa su moguće kod meteoropata. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Vodovod

Ovog četvrtka je uredno vodosnabdevanje u Čačku i Gornjem Milanovcu. Prema informacijama iz nadležnih preduzeća, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana.

Stanje na putevima

Još jedan talas snežnih padavina i hladnog vremana uvodi nas u period sa zimskim uslovima vožnje. Povremene snežne padavine u nižim predelima donose mokre kolovoze koji u kombinaciji sa hladnim vremenom i nižim temperaturama stvaraju opasnost od poledice. U planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i jugositočne Srbije očekuje se formiranje novog snežnog pokrivača, a sigurno će i pojedini planinski putevi biti prekriveni snegom zbog čega će pored zimskih guma vozačima biti obavezna i upotreba lanaca. Sa snegom na kolovozu treba računati u planinskim predelima Valjeva, Užica, Prijepolja Kraljeva Novog Pazara, Nove Varoši, Sjenice i Ivanjice. Prema ifnormaciji iz Puteva Srbije, prohodnost puteva u nižim predelima je dobra, a i na naplatnim rampama nema dužih zadržavanja.
Posle novogodišnjeg produženog vikend juče je prošao prvi talas pojačanog saobraćaja koji je doneo veći broj vozila na svim autoputevima i glavnim putnim pravcima ali i na izlaznim terminalima naših graničnih prelaza ka Mađarskoj, Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori.

Поделите вести