[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Šest saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku prethodnog vikenda se dogodilo šest saobraćajnih nezgoda, od kojih četiri u Čačku, a dve u Gornjem Milanovcu. U ovim saobraćajnim nezgoda jenda osoba je zadobila teške telesne povrede, a tri su lakše povređene. Radarske kontrole biće na području Ivanjice od 8.00 do 17.00 časova, a na teriotoriji Čačka u večernjem terminu od 22.00 časa do 03.00 sata iza ponoći.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda na Gučkom putu je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, a kvar će biti saniran u toku dana. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara na vodovodnoj mreži od 09 do 12 sati doći do prekida u snabdevanju vodom u delu naselja Brusnica zaseok Jevtovići.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, jedan dečak i jedna devojčica, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

Bioprognoza

Danas se očekuje nepovolјna biometeorološka situacija koja može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Reumatski bolovi i neanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u roku prethodna 24 sata pregledali 34 pacijenta, a obavili su i 45 intervencija na terenu. Milanovački lekari su u ordinaciji pregledali 47 pacijenata, a imali su i pet kućnih poseta.

Stanje na putevima

Dolaskom hladnijih i pravih jesednjih dana vozači će se sve češće suočavati sa zahtevnijim i težim uslovima vožnje, vidljivost je jutros dobra, ali je magla ovih dana moguća u jutanjim i večernjim satima na putevima pored reka jezera i po kotlinama.
Period oblačnog vremena sa povremenom kišom donosi i promenljive uslove vožnje, što zahteva od vozača punu pažnju i sporiju vožnju. Razlog za sporijom vožnjom su i brojne deonice koje prolaze kroz useke i klisure, a na kojima iznenadna pojava odrona zemlje ili kamena može biti opasna, kao i mnogobrojne deonice na kojima se izvode radovi. Na deonici Beršići – Gornji Banjani obustavljen je saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, a vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići. Radovi će se izvoditi do 15. novembra. Na putu Arilje – Visoka – Ljetine izvode se radovi na postavljanju novog sloja asvalta pa se vozila naizmenično propuštaju, a isti režim je i na glavnom putnom pravcu između Bačevca i Kosjerića. Zbog radova na asfaltiranju deonice Topola – Kragujevac na delu kod Cerovca, od 7.00h do 17.00 časova mogući su desetominutni zastoji. Na deonici Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka izvode se radovi na sanaciji klizišta, a u Užicu je u toku izgradnja kružne raskrsnice na uglu Omladinske i Ulice Lipa koja će se izvoditi do 28. oktobra. Počeli su i radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Ljig – Aranđelovac koji će se obavljati do 24. oktobra, a ometanje saobraćaja će se svesti na minimum.

Поделите вести