[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Šest saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Saobraćajne nezgode

stop2Provg dana vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu je evidentirana jedna, kažu u čačanskoj Upravi saobraćajne policije. U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su prošla sa lakšim telesnim povredama. U Ivanjici i Lučanima jučerašnji dan je protekao bez nezgoda na putevima.
Danas će radarske kontrole do 14.00 časova biti na putnom pravcu od Čačka ka Parmencu, do 17.00 na glavnim saobraćajnicama u Čačku, a od 14.00 do 17.00 časova biće u Ljubićskoj ulici u Gornjem Milanovcu.

Elektrosnabdevanje  

eps malaSnabdevanje potrošača strujom u Čačku i Gornjem Milanovcu funkcioniše bez većih problema. Iz pogona Elektrodistribucije u Guči kažu da je jutros registrovan kvar na niskom naponu u Viči u trafostanici Andrići na izvodu za Miletiće. Kvar će biti saniran u toku pre podneva.
U Ivanjici usled jakog vetra ima kvarova na niskonaponskoj mreži u Brezovi i na području Golije. U pitanju su sitniji kvarovi i biće sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

voda servis malaPrema informaciji iz JKP „Gornji Milanovac“  u toku noći je došlo do kvara na vodovodnoj mreži u naselju Ivice koje je ostalo bez vode. Dežurni radnici ovog preduzeća su izašli na teren i očekuje se da će vodosnabdevanje biti normalizovano u toku prepodneva. Isporuka vode u Čačku je uredna.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaHitna pomoć u Čačku je intervenisala 67 puta u toku prethodna 24 sata. U ordinaciji su lekari pregledali 33 pacijenta, a na teren su izlazili 34 puta. Ivanjički lekari su obavili 75 hitnih intervencija od kojih su tri bile na terenu.

Bioprognoza

bioprognoza malaOčekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje osobama sa srčanim, psihičkim i respiratornim obolјenjima. Kao meteoropatske reakcije mogući su nervoza, zamaranje i glavobolјa. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

Železnički i autobuski saobraćaj

red-voznje-malaVozovi sa stanice u Čačku jutros kreću na vreme. Polasci za  Kraljevo svakog dana su u 5.25,  9.05, 13.25 i 17.25, a večernji u 20.52 i 22.08. Ka Požegi prvi voz kreće u 7.05, zatim u 11.29, 15.19 i u 19.05.
Autobusi  prevoze putnike po redu vožnje za vikend, kažu u čačanskom Autoprevozu. Do sada su svi autobusi do svog odredišta krenuli na vreme.

Поделите вести