Претрага
[rstr_selector]

Šestoro povređenih u saobraćajnim nezgodama u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema informacijama iz čačanske Policijske uprave u toku prethodna 24 sata na putevima Moravičkog okruga dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Jedna od njih dogodila se u Čačku i u njoj je jedna osoba prošla sa lakšim telesnim povredama, dok je u saobraćajnoj nezgodi u Ivanjici jedna osoba teško povređena. U toku noći dogodila se još jedna nezgoda na putu Slatina – Mrčajevci u kojoj su dve osobe teško povređene, dok su dve pretrpele lakše telesne povrede.

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Čačku su u poslenja 24 sata pregledali 18 pacijenata u ordinaciji i još 41 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 21 ambulantni pregled i šest kućnih poseta, dok je Ivanjička Hitna pomoć imala 58 intervencija, od kojih su četiri bile na terenu.

Bioprognoza

Danas će biometeorološke prilike izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i poremećaji sna su očekivane meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Porodilište

U porodilištu u Čačku u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, i to četiri devojčice i dva dečaka. U isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

U Čačku je vodosnabdevanje danas uredno. Prema informaciji iz „Vodovoda”, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo ni da bude radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. Ove subote neće biti ni planskih isključenja vode u Gornjem Milanovcu.

Stanje na putevima

Prvi dan vikenda će prema najavi meteorologa vozačima doneti nepovoljne vremenske prilike. U nižim predeliam vozači mogu očekivati kišu dok na putevima u višim planinskim predelima treba računati na povremeni sneg. Ovih dana učestali su odroni na brojnim deonicama, ima ih na putnim pravcima Uzići – Užice – Čajetina – Nova Varoš – Prijepolje, Okletac – Rogačica – Kostojevići – Užice, Kneževići – Kremna, a oprezena vožnja neophodna je i na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine i Zapadne i Južne Morave, posebno na putevima u planinskim predelima. Saobraćaj je ovoga jutra umerenog intenziteta, svi putni pravci I i II reda su prohodni, vozači se upozoravaju na moguću pojavu magle ili sumaglice. Veća opreznost u vožnji neophodna je nailaskom na deonice gde je zbog radova saobraćaj usporen.

Od 10. decembra u tunelu Šarani izvodiće se urgentni drenažni radovi na potpornom zidu zbog kojih će za saobraćaj do 12. decembra biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru ka Preljini.

Поделите вести