Sindikat tuži direktora bolnice u Gornjem Milanovcu

Sindikat tuži direktora bolnice u Gornjem Milanovcu

0

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najavili su podnošenje krivične prijave protiv direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, doktora Mira Lazarevića, ali istovremeno postavljaju pitanje legitimiteta svih odluka koje je on doneo, jer je, kako tvrde, njemu istekao mandat.

Ipak, Vladimir Radosavljević, potpredsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i predsednik Gradskog odbora ovog sindikata za Gornji Milanovac napravio je poseban osvrt na poslednja događanja vezana za otpuštanja radnika.

– Postupak racionalizacije u opštoj bolnici u Gornjem Mialnovcu sproveden je takoreći tajno u kancelariji direktora, jer je Vlada jasno propisala postupak racionalizacije koji u ovom slučaju nije ispoštovan: nije bilo ankete među zaposlenima da li prihvataju da svojevoljno napuste radno mesto ili će biti proglašeni viškom jer se njihova radna mesta gase, niti je objavljena nova sistematizacija. Nije ispoštovan ni poseban kolektivni ugovor za zdravstvo gde su jasno navedeni kriterijumi po kojima se određuju radnici koji mogu biti proglašeni za tehnološki višak. U ovom slučaju, došlo je do drastičnog nepoštovanja tih kriterijuma, zbog čega će naš sindikat nastojati da pred sudom ospori ceo postupak koji treba da se ponovi u skladu sa zakonom, kategoričan je Radosavljević.

POSTAVI ODGOVOR