Sindikati „Pošte Srbije“ najavili protest

Sindikati „Pošte Srbije“ najavili protest

Dva sindikata Javnog preduzeća „Pošte Srbije“ najavili su protest i protestnu šetnju za 12. novembar ispred Glavne pošte u Beogradu, a zaposleni u čačanskim i gornjomilanovačkim filijalama će, prema nepotvrđenim informacijama, protestovati i večeras ispred zgrade pošte na šetalištu u Čačku

0

Zaposleni u poštama u Čačku i Gornjem Milanovcu večeras će, u 20.00 časova, prema nezvaničnim informacijama, održati protest ispred Glavne pošte u Čačku. Glavni razlog protesta je nezadovoljavajući materijalni položaj zaposlenih što se navodi i kao razlog protesta dva reprezentativna sindikata zaposlenih u Poštama Srbije zakazanog za 12. novembar.

Egzistencijalni minimum

Ova dva sindikata su formirali zajednički odbor za organizaciju protesta i kažu da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu realizovani, radikalizovati svoje aktivnosti. Prema rečima Slavka Topalova, potpredsednika Sindikata ovog preduzeća, njihova primanja su manja od republičkog proseka. On naglašava da je prosek plata zaposlenih u poštama u našoj zemlji 43.000 dinara, ali da oko 12.000 zaposlenih ima prosek oko 35.000 dinara što, ocenjuje kao egzistencijalni minimum.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR