Šinteri ponovo u Čačku

Šinteri ponovo u Čačku

Prema zvaničnim informacijama iz Gradske uprave, grad Čačak je u toku prošle godine za odštetu u slučajevima ujeda pasa lutalica isplatio nepunih 13 miliona dinara

0

Dok čeka na otvaranje azila za pse i mačke lutalice u Milićevcima, grad Čačak je ipak morao da iz budžeta izdvoji 500.000 dinara za najam šinterske službe. Prema rečima načelnika Gradske službe za inspekcijski nadzor, Milovana Erića, tender je završen i za najpovoljnijeg ponuđača ponovo je izabrana „Avenija MB“ koja će narednog četvrtka početi sa hvatanjem pasa.
– S obzirom na to da duži vremenski period nije bilo hvatanja pasa lutalica, pogotovu sa javnih površina, hvatanje će ovoga puta trajati do utroška novčanih sredstava, što najverovatnije znači četiri puta. Imamo mnogo zahteva od direktora školskih, predškolskih i zdravstvenih ustanova za uklanjanje pasa lutalica. To ne podrazumeva samo gradsko nego i seosko područje, odnosno gde god postoje ambulante, osnovne škole i predškolske ustanove. Locirali smo gde se lutalice nalaze i na tim mestima i počinje hvatanje, kaže Erić.

13.000.000 dinara odštete isplaćeno za ujede pasa

Prema zvaničnim informacijama iz Gradske uprave, grad Čačak je u toku prošle godine za odštetu u slučajevima ujeda pasa lutalica isplatio nepunih 13 miliona dinara. Načelnik Gradske službe za inspekcijski nadzor kaže da je u razgovoru sa direktorom „Komunalca“, Ljubomirom Sikorom, dobio informaciju da bi prihvatilište u Milićevcima trebalo bi da počne da radi za mesec i po dana.
– Nabavljeni su oprema i automobili, a u toku je i odabir ljudi koji će biti pripremljeni i obučeni za hvatanje i rad u prihvatilištu. Dakle, uslovi da Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ zvanično počne da sprovodi zoohigijensku službu, kako je i predviđeno osnivačkim aktom, su se uglavnom stekli, rekao je Erić.

POSTAVI ODGOVOR