Претрага
[rstr_selector]

Sistem naplate parkinga u Čačku proširen na nove lokacije

Broj parking mesta u Čačku koja su obuhvaćena naplatom od 1. oktobra je proširen na još nekoliko lokacija, pa je sada u sistemu naplate oko 970 parkirališta. Po rečima Dragana Grujovića, koordinatora poslova u čačanskom Parking servisu, do kraja godine bi i ograđeni parking kod Tempa trebalo da bude obuhvaćen naplatom.

– Prošlog meseca je naplata parkiranja proširena u Ulici Železnička kolonija kod železničke stanice gde je dodato 19 parking mesta, kao i 18 mesta u Bate Jankovića i taj sistem je počeo da radi od 1. oktobra. Parkiralište kod Doma kulture je prošireno i sada je u režimu naplate putem SMS poruka. Do kraja godine planiramo uređenje parkinga koji se nalazi kod Tempa i tu mislim na ograđeni deo u kome će biti izvedeni određeni građevinski radovi kako bi mogao da se privede nameni. U planu je bila i Ulica Veselina Milikića pored Doma zdravlja i Hitne pomoći, ali kako je planirana velika rekonstrukcija gradskog parka u okviru koje će se napraviti i deo za naplatu, neće cela ulica biti obuhvaćena sistemom naplate već samo deo od Kralja Petra do Doma zdravlja, gde će ispred ove zdravstvene ustanove biti obezbeđen parking za invalidna lica koji nije u sistemu naplate, kaže Dragan Grujović.

Uređenje parkinga kod Doma zdravlja nakon rekonstrukcije Gradskog parka

Grujović kaže da je u planu rekonstrukcija Gradskog parka, zbog čega se od uređenja parkinga u Ulici Veselina Milikića za sada odustalo, jer će se nakon tih radova raditi i parking u tom delu grada.

– Dobili smo potvrdu od JP „Gradac“ da će Grad raditi taj deo, ali mi ne znamo kako će to tehnički izgledati. Ipak, imamo saznanja da će se nakon izvedenih radova izvršiti obeležavanje parking mesta celog dela uz Gradski park, s tim što će deo od Doma zdravlja do gradskog bedema biti besplatan za parkiranje, dok će se za tridesetak mesta, u delu od Doma zdravlja do raskrsnice sa Ulicom Kralja Petra, vršiti naplata parkinga, objasnio je Grujović.

Grujović je dodao da Čačak u ovom trenutku ima nešto više od 1.000 parking mesta, od kojih je 970 u sistemu naplate, dok je preostali broj parking mesta predviđen za invalidna lica i ona se nalaze u gotovo svim delovima grada. Parking servis upravlja i parkiralištem ispred zgrade Skupštine grada, koje takođe nije pod naplatom a koriste ga zaposleni u Gradskoj upravi.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *