[rstr_selector]

Škola „Milan Blagojević“ u Lučanima naredne godine slavi 120 godina postojanja

U Osnovnoj školi „Milan Blagojević“ u Lučanima počinju pripreme za proslavu jubileja, 120 godina postojanja ove ustanove. Proslava je planirana za kraj novembra sledeće godine. Dan škole se inače tradicionalno obeležava 2. decembra, ali će, u znak proslave ovog jubileja, cela sledeća školska godina biti obeležena mnogobrojnim manifestacijama, najavila je Radojka Đorđević, direktorka škole „Milan Blagojević“.

– Krajem ove godine tim za kulturne delatnosti škole će imati sastanak za planiranje budućih aktivnosti za narednu godinu koja će cela biti u znaku obeležavanja jubileja. Već u aprilu krećemo sa događajima kada će škola biti domaćin međuopštinske olimpijade. U maju će se održati turnir posvećen našem proslavljenom košarkašu Slobodanu Bobanu Jankoviću, koji je iz Lučana. A u septembru je planirana prezentacija monografije škole, kao i promocije književnih, muzičkih i likovnih radova učenika škole. Biće izvedene dve predstave u Domu kulture u Lučanima, jedna predviđena za učenike škole i roditelje, a druga za ostale zvanice. Kao jedan od načina prezentovanja dosadašnjeg rada škole, monografija će biti dobar izvor saznanja budućim generacijama i biće dostupna u arhivi škole, kaže Radojka Đorđević.

U planu veća rekonstrukcija i sanacija škole

Po rečima Radojke Đorđević škola ima odlične uslove za rad, kako materijalne tako i tehničke i to zahvaljujući ulaganjima opštine Lučani, fabrike „Milan Blagojević“ i raznim fondovima Evropske unije.

– U saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, koordinatorima i stručnjacima iz lučanske opštine, kao i Projektnim biroom Čačka, u toku je postupak odobravanja značajnog projekta za školu. Ovaj projekat podrazumeva veću rekonstrukciju i sanaciju škole, koja će omogućiti normalnu i bezbednu nastavu učenika i zaposlenih u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima o bezbednosti učenika. Nakon ovog projekta koji će se realizovati u jubilarnoj 120 godini, ostaje da se narednih 20 godina ulaže u nastavu, obrazovanje i edukaciju zaposlenih u savremenoj i rekonstruisanoj školi, rekla je Radojka Đorđević.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести