Škola u Bresnici u decembru dobija učeničku kuhinju i balon salu

Škola u Bresnici u decembru dobija učeničku kuhinju i balon salu

Radovi na izgradnji ova dva objekta su produženi, a nakon što budu završeni, učenici će dobiti moderno opremljenu kuhinju, kao i sportsku salu za fizičke aktivnosti

0

U Osnovnoj školi „Đeneral Marko Đ. Katanić” u Bresnici u toku je izgradnja učeničke kuhinje i balon sale za sportske aktivnosti. Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Čačka zadužen za društvene delatnosti, kaže da su radovi na ova dva objekta bili obustavljeni prilikom vremenskih nepogoda u maju i junu, zbog čega će ti objekti biti završeni u decembru, a ne mesec dana ranije kako je to bilo predviđeno ugovorom.

Balon salu će, pored 120 đaka škole, moći da koristi i fudbalski klub „Rudar” iz Bresnice.

– Radovi se odvijaju određenim tempom, s tim što su privremeno bili obustavljeni zbog loših vremenskih uslova od 13. maja do 20. juna. Padala je obilna kiša i bilo je dosta blata, tako da nije moglo da se radi. Rok za završetak je trebalo da bude 23. novembar, ali to će se produžiti za oko mesec dana. Što se tiče sadašnjeg stanja, do sada su izvedeni pripremni radovi, zemljani i betonski, a preostali su oni na izradi montaže čelnične konstrukcije koja se radi u jednoj valjevskoj farbici. Što se tiče menze, odnosno kuhinje, ona će biti napravljena od drvene konstrukcije. U Bresnici ima oko 120 đaka, ali pored njih, balon salu će moći da koristi i fudbalski klub koji ima izuzetno dugu tradiciju. U pitanju je multifunkcionalni objekat – tu će moći da se igra fudbal, košarka i odbojka, dakle, imaće primenu tokom čitave godine, kaže Milić.

POSTAVI ODGOVOR