[rstr_selector]

Слаб мраз током јутра ствара опасност од поледице

Променљиве временске прилике доносе теже услове за вожњу у односу на претходне дане, саопштавају из АМСС. Слаб мраз током јутра ствара опасност од поледице па пажљивије треба возити преко мостова, надвожњака и преко планинских превоја. На планинама се данас очекује снег, а крајем дана и током ноћи са падом температуре киша ће прећи у снег и у нижим пределима, осим на северозападу Војводине и у источној Србији.

Крај зимског одржавања путева и почетак нове грађевинске сезоне на појединим путним правцима ће донети више измена у саобраћају због радова.

Продужени су радови на редовном одржавању деонице магистралног пута Чачак – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање. Радови ће се до 15. априла изводити радним данима, од 8 до 16 часова, уз наизменично пропуштање возила, док се викендом враћа редован режим саобраћаја.

Због радова који се изводе у десној цеви тунела Шарани, на деоници ауто-пута Милош Велики између петље Таково и петље Прељина, саобраћај се одвија двосмерно у левој цеви тунела, а због изградње нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница са магистралног пута на ауто-пут, до 1. маја је обустављен саобраћај на петљи Лајковац. Возачи из правца Београда користе петљу Уб, а из правца Чачка петљу Љиг.

На деоници магистралног пута Пожега – Косјерић, у месту Глумач, због радова на обрађивању косина у времену од 8 до 16 часова возила се наизменично пропуштају.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима тренутно нема дужих задржавања, а треба очекивати повремено појачан саобраћај на уласку у Србију из правца Мађарске и Хрватске.

Поделите вести