Претрага
[rstr_selector]

Slab odziv građana za podelu soli

Miodrag Luković, tehnički direktor ovog preduzeća, kaže da se so i lopate građanima dele na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije, kako bi se uklanjanje snega i leda sa trotoara i ulaza u zgrade ove zime što efikasnije obavilo. Prema njegovim rečima, građani se soli i lopata sete tek kada ulice zaveje sneg, a to je period kada radnici Komunalca imaju pune ruke posla, pa nemaju vremena ni dovoljno mehanizacije da potrebnu so dostave do građana. Luković kaže da je upravo ovo bio razlog zašto su sa podelom soli krenuli još pre mesec dana.

Mehanizacija spremna za zimsku sezonu

Uporedo sa podelom agregata u Komunalcu ovih dana zanavljaju mehanizaciju koja im je neophodna za održavanje ulica u zimskim uslovima.

– Komunalac je nabavio jedan traktorski posipač soli i nekoliko ručnih posipača za trotoare, neke od tih mašina bi već krajem ove nedelje trebalo da stignu u Čačak. Očekujemo da će ova mehanizacija biti dovoljna da se čišćenje snega obavi prema planiranom programu, izjavio je Luković dodajući da Komulalac od ranije raspolaže sa dva traktora sa raonicima i posipačima, dva kamiona sa epohama, kao i sa dve mašine raonicina i kašikama za utovar snega.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *