Slabija vidljivost zbog magle i niske oblačnosti

Slabija vidljivost zbog magle i niske oblačnosti

0
Foto: Pixabay
Stanje na putevima

Uslovi za vožnju su malo povoljniji u odnosu na prethodne dane, ali će vozače danas pratiti promenljivo stanje kolovoza i slabija vidljivost koja na pojedinim deonicama može biti manja od 200 metera zbog magle. Jutros je ima na većini putnih pravaca u Srbiji poput deonica Bumbarevo Brdo – Mrčajevci; Gojna gora – Pranjani – Berišići – Takovo – Gornji Milanovac – Nevade – Vraćevšnica; Trbušani – Konjevići – Čačak – Samaila; Čačak – Guča – Vučkovica; Kratovska Stena – Lučani – Guča; Pakovraće – Markovica – Lučani; Topola – Donja Šatornja – Rudnik; Svračkovci – Gornji Milanovac – Preljina – Mrčajevci – Adrani; Preljina Čačak – Asanovac; Uzići – Užice – Čajetina – Nova Varoš – Prijepolje; Kneževići – Kremna – do graničnog prelaza Kotroman; Jošanička Banja – Kopaonik, a ima je i na petljama Ljig – Takovo, Takovo – Preljina i Preljina – Pakovraće.
Svi prilazi zimskim turističkim centrima su očišćeni, na njima je prohodnost dobra, ali je upotreba zimskih guma i opreme obavezna.
Zbog izgradnje petlje „Pakovraće“ izmenjen je saobraćaj na deonici Pakovraće – Markovica – Kratovska stena. Desna kolovozna traka ka Požegi je zatvorena, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Usporeno se prolazi deonicama Bumbarevo Brdo – Mrčajevci, Arilje – Prilike i Kokin Brod – Pribojska Banja, gde se zbog radova vozila naizmenično propuštaju, dok je i dalje na snazi obustava saobraćaja na deonici Brežđe – Divčibare, a obilazni put vodi preko Valjeva i Kaone.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Elektrosnabdevanje

U Čačku će danas zbog radova u trafostanici od 08.00 do 15.00 časova bez električne energije biti potrošači u delu Ulice Bate Jankovića od broja 51 do broja 63, u Ljubićskoj brojevi 16 i 30 i u Takovskoj broj 17.
Planirani su radovi na mreži niskog napona u Mrčajevcima gde će od 11.00 do 15.00 časova bez struje biti deo sela koji se napaja iz trafostanice „Hidroprodukt 22.
Zbog planiranih radova na dalekovodu od 08.30 do 15.30 bez električne energije će biti porošači u delu Viljuše, potes Kremenac i Mandići i u delu Banjice, zaseoci Stojići i Radovanovići.
U Ivanjici će se izvoditi radovi na dalekovodu od 08.00 do 16.00 časova, a u tom periodu bez električne energije će biti naselje Pejovića Brdo u Radaljevu.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. U saobraćaju je neophodna pažnja.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći imali su u toku prethodna 24 sata ukupno 63 intervencije od kojih 22 u ordinaciji, a 41 na terenu. U Gornjem Milanovcu je bio povećan broj pregleda u odnosu na prethodne dane, lekari su u stanici hitne pomoći pregledali 24 pacijenta, a obavili su i devet kućnih poseta.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR