Slatki program uskoro u ponudi čačanske čipsare

Slatki program uskoro u ponudi čačanske čipsare

Nova linija se otvara krajem septembra, a biće i novih radnih mesta

0
Foto: Chips Way

Čačanska čipsara od trenutka obnove pre šest godina stalno beleži uspehe u poslovanju. Njen brend je svakako čuveni čačanski čips, a u asortimanu su zastupljeni snek proizvodi poput smokija i gricka. Lepa vest za sve ljubitelje proizvoda ove kompanije je da će od kraja septembra prvi put u svojoj istoriji u ponudi imati slatki program.

– Nova linija za proizvodnju slatkog programa obezbeđena je iz vlastitih sredstava, dodatnom dokapitalizacijom i ulaganjem neraspoređene dobiti iz prethodnog perioda. Ova linija je koštala 2,5 miliona evra i služiće za proizvodnju mekih biskvita različitih ukusa, originalnog japanskog proizvoda koji predstavlja inovaciju u području konditorske industrije kod nas, možemo s ponosom da kažemo da je to najnovija tehnologija koja je došla u naš grad. Svakako očekujemo otvaranje novih radnih mesta i neke nove poslove za dobavljače s kojima već sarađujemo, a i s kojima ćemo ubuduće sarađivati, kaže Luka Jovanović, generalni direktor kompanije Chips Way.

Trenutno se obavlja postupak testiranja i planiranja rada na novoj liniji. Čim se uspostave parametri rada kompanija će izaći sa detaljnijim informacijama u vezi novih radnih mesta.

Rast proizvodnje i prodaje iz godine u godinu

Čipsara je trenutno u procesu prijema krompira, a Jovanović ističe da su u kompaniji veoma zadovoljni saradnjom sa svojim dobavljačima i kvalitetom kromira koji stiže u čipsaru.

– Najveći naš kooperant je zadruga u Zablaću, možemo da kažemo da oni obezbeđuju polovinu količine krompira koju prerađujemo, a ostatak stiže iz Vojvodine. Iz godine u godinu smo se trudili da povećamo proizvodnju i prodaju, krenuli smo sa jako malim količinama krompira koje su prerađivane, a sada smo došli do 10 hiljada tona krompira koji je planiran ove godine za preradu, kaže Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR