Sloga selo čuva: Meštani Brezovica sami čiste seoske puteve

Sloga selo čuva: Meštani Brezovica sami čiste seoske puteve

0

U naudaljenijem čačanskom selu, Brezovice, sneg od juče neprestano pada, a meštani su se organizovali i uklonili snežne nanose na prilazima do svojih kuća. Međutim, prema rečima Gorana Bojovića, predsednika mesne zajednice, problema ima na glavnom putu koji je neprohodan, zbog čega se ne preporučuje kretanje ka Brezovicama dok se vreme ne stabilizuje.

– Sneg praćen vetrom već dva dana intenzivno pada i ima ga više od 30 centimetara. Mi meštani se borimo da pročistimo sporedne seoske puteve do raskrsnica sa glavnim, kako bi ljudi mogli da izađu iz svojih kuća. Očekujemo dolazak mehanizacije iz Čačka i čišćenje glavnog seoskog puta koji je trenutno zavejan, kaže Goran Bojović.

Ne kretati put Brezovica dok se vreme ne stabilizuje

Bojović kaže da se meštani već nekoliko godina samoinicijativno organizuju i čiste pristupne saobraćajnice svojim domovima, dodajući da je Grad prepoznao njihov trud, pa im je za taj posao obezbeđeno gorivo.

– Grad je dao gorivo, a mi svojom mehanizacijom čistimo sneg, obično traktorima na koje su postavljene takozvane „voze“ kojima se sneg uklanja. Za sada nema ugroženog stanovništva, čekamo stabilizaciju vremena. Imajući u vidu da sneg neprestano veje, a zbog jakog vetra imamo pojavu smetova, ne mislim da će nam mehanizacija iz Grada biti od velike pomoći, jer čim mašine prođu, sneg će ponovo zavejati put. Najbolje je ne kretati ka Brezovicama dok se vreme ne stabilizuje, zaključuje Bojović.

POSTAVI ODGOVOR