[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Smena sunca i oblaka, temperatura do 13 stepeni

Vremenska prognoza

Jutro u Srbiji će biti oblačno i hladno, ponegde uz slab mraz, a u toku dana se očekuje razvedravanje, pa će u većem delu zemje biti malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab do umeren, u košavskom području povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od -4 do 3 stepena, a najviša dnevna od 8 do 13 stepeni.
U Čačku će se danas smenjivati sunce i oblaci. Duvaće slab jugoistočni vetar, jutarnja temperatura biće oko 2 stepena, a najviša dnevna do 10 stepeni.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova koji su planirani na mreži niskog napona, od 09:00 do 14:00 časovabez električne enrgije biće potrošači u Trbušanima, potez Lug, u Ivanjici su planirani radovi na dalekovodu zbog kojih će od 08:00 do 17:00 časova bez struje biti naselje Budoželja. U Gornjem Milanovcu nema kvarova kao ni planinih isključenja, u Dragačevu je zbog kvara na niskonaponskoj mreži bez struje selo Rasovac, a kvar će biti saniran u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda radiće u toku pre podneva na saniranju kvara na vodovdonoj mreži u Ulici Sestara Čvorović gde je moguće da će doći do iskjučenja vode, i u Prijevoru gde će bez vode ostati potrošači koji se vodom snabdevaju iz rezervoara R3.

Uticaj biometeoroloških prilika na hroničare

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentiran je 21 pregled, a na terenu su lekari intervenisali 34 puta. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 23 ambulantna pregleda i šest kućnih poseta. Po rečima dežurnog lekara u milanovačkoj hitnoj medicinskoj službi i dalje najviše problema imaju srčani bolesnici koji i danas mogu osetiti izvesne tegobe usled biometeorološke situacije koja neće pogodovati ni osobama sa respiratornim problemima, dok će kod ostalih hroničnih bolesnika biometeorološke prilike biti povolјne. Kao meteoropatske reakcije danas se očekuju pospanost, glavobolјa i razdražlјivost.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se juče dogodile četiri saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba lakše povređena, a u Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici nije bilo nezgoda na putevima. Radari se ovog pre podneva nalaze na putnom pravcu između Ovčar Banje i Preljine gde će biti do 14.00 časova, a od 14.00 do 22.00 časa biće na doenici od Parmenca ka Konjevićima.

Stanje na putevima

Pretežno suvo vreme ovog petka donosi uglavnom povoljne uslove za vožnju. Vidljivost je ovog jutra dobra, osim na putevima po kotlinama i duž rečnih tokova, gde slaba magla i jutarnja sumaglica usporavaju saobraćaj. Vozače očekuje dobra prohodnost puteva i tokom pre podneva se očekuje umeren intenzitet saobraćaja, dok će se u kasnijim popodnevnim i prvim večernjim satima saobraćaj pojačati, pa se savetuje opreznija vožnja.
Na deonici magistralnog puta Preljina – Ovčar Banja, saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila zbog radova na popravci oštećenih delova kolovoza koji će se izvoditi do kraja marta od 8.00 do 17.00 časova, a u istom periodu do 15. aprila na deonici od Čačka ka Guči, kod Spomen parka, radiće se na izgradnji trotoara, pa se vozila i na ovoj deoici naizmenično propuštaju. Obustava saobraćaja očekuje vozače na deonici Brežđe – Divčibare gde se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Prema podacima Uprave granične policije nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, dok teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije čekaju oko dva sata, na Batrovcima se zadržavaju do četiri sata, a na Šidu i do pet sati.

Поделите вести