Snabdevanje strujom uredno, manji kvarovi na vodovodnoj mreži

Snabdevanje strujom uredno, manji kvarovi na vodovodnoj mreži

0
Vodosnabdevanje

U Čačku je jutros došlo do pucanja vodovodnih cevi u Banjalučkoj ulici i Ulici Dobrile Klisarić u Ljubiću. Radovi na sanaciji kvarova su u toku i očekuje se da će u toku pre podneva biti uspostavljeno normalno vodosnabdevanje. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoju mreži.

Elektrosnabdevanje

Prema informacijama iz pogona Elektrodistribucije u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima, na elektromrežama nema kvarova, tako da je snabdevanje električnom energijom uredno.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati relativno povoljan uticaj na hronične bolesnike, ali se osobama sa srčanim tegobama savetuje izvesna opreznost. Mogući su problemi sa snom i glavobolja kao meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 14 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 32 puta. Isti broj pregleda evidentiran je i u stanici hitne pomoći u Gornjem Milanovcu gde su lekari obavili 14 pregleda, a znatno manje posla imali su na terenu s obzirom na to da su obavili četiri kućne posete.

Stanje na putevima

Prohodost puteva u jugozapadnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije gde su snežne padavine bile najobilnije, sada su bolji ali i dalje postoji opasnost od proklizavanja vozila. Saobraćaj je umerenog intenziteta, a u popodnevnim satima se zbog predstojećeg vikenda očekuje pojačan saobraćaj.
Svi putevi I i II prioriteta su prohodni, ali zaostalog snega do 5 centimetara ima na magistralnim putevima Ivanjice, Sjenice, Požege, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Kraljeva, Raške, Bajine Bašte, Valjeva, Kolubare, Kragujevca i Kruševca. Na putevima II i III prioriteta u ovim krajevima na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima. Na Goliji je i dalje neprohodan putni pravac Odvraćenica – Preko Brdo.
Produženi su radovi na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, zbog izgradnje petlje „Pakovraće“, pa će se i narednih dana saobraćaj preusmeravati na privremenu devijaciju i kružnu raskrsnicu. Od 7 do 15 h obavljaju se radovi na popravci magistralnog puta između Arilja i Prilika, kod mesta Klisura zbog čega se vozila naizmenično propuštaju.
Prema podacima Uprave granične policije, na našim na putničkim terminalima naših graničnih prelaza se prolazi bez zadržavanja, dok se duža čekanja beleže na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj .

PODELI

POSTAVI ODGOVOR