Претрага
[rstr_selector]

Snabdevanje strujom i vodom u okrugu uredno

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrSnabdevanje električnom energijom u Moravičkom okrugu danas je uredno, nema radova niti kvarova na elektromreži. Ipak, ima nekoliko najava iskučenja za naredne dane i to na područjima Čačka i Ivanjice. Prema najavi iz Elektrodistribucije Čačak sutra će zbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji trafostanice kratkotrajno, do 30 minuta, bez električne energije biti kupci u Ljubiću, Rakovi, delu Trbušana, Prijevorskog puta do nadvožnjaka i do komune sa Dabića brdom, Đorđa Tomasevića do vojske, na Sajmištu, u Ulici Bate Jankovića oko Auto moto društva i u Ulici Ratka Stefanovića uz bedem. Takođe, prema najavi iz ivanjičke Elektrodistribucije u ponedeljak će bez struje od 8.00 do 14.30 časova biti repetitori na Šutelju i naselje ispod Šutelja u Šumama.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrNa vodovodnim sistemima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima snabdevanje vodom ove subote je uredno. Nema kvarova, a ni radova zbog kojih bi voda bila planski isključena.

Grejanje

grejanje-1-servis-obrSistem daljinskog grejanja u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima i Guči funkcioniše bez problema, pa je isporuka toplotne energije uredna. U slučaju da spoljne temperature vazduha pređu 12 stepeni, grejanje će najverovatnije biti isključeno.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari službe Hitne medicinske pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ambulanti pregledali 28 pacijenata i još 44 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 28 ambulantnih pregleda i 12 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 61 put od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrUsled očekivane biometeorološke situacije pojedine grupe hronično obolelih i dalјe mogu osećati pojačane tegobe. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim i nervno labilnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Neophodna je maksimalna koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

bebee-servis-obrPrvi dan pretposlednjeg novembarskog vikenda donosi nam šest lepih vesti. Toliko novih stanovnika je Moravički okrug dobio u poslednja 24 časa. U čačanskom porodilištu rođena su tri dečaka i dve devojčice, a u gornjomilanovačkom jedna devojčica.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku, u toku prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja na sledećim lokacijama: Preljina 7.00-10.00, Majdan 10.00-13.00,  Čačak 14.00-17.00, Ivanjica 9.00-12.00 i Gornji Milanovac 8.00-16.00 časova.

Поделите вести