[rstr_selector]

Снег отежава саобраћај на већини путних праваца у Србији

Због обилних снежних падавина саобраћај је отежан и одвија се успорено на већини путних праваца у Србији. На територији Чачка, отежано се пролази путевима II и III приоритета где снега има до 10 центиметара, а на деоници између Трбушана и Равне Горе дошло је до прекида у саобраћају због проклизавања аутобуса који је препречио пут. Отежан је саобраћај и на државном путу између Горњег Милановца и Крагујевца, где је такође дошло до проклизавања аутобуса, а на путу III приоритета Каона – Дубац, саобраћај је у прекиду због снега кога има и до пола метра.

На територији Ивањице, у нижим пределима снега има до 5 а у планинским до 10 центиметара. Непроходан је путни правац Преко Брдо – Одвраћеница. Обавезна је зимска опрема, а камионима са приколицом и шлеперима је забрањено кретање на путевима у вишим пределима. Екипе путара су на терену и раде на чишћењу путева, а механизација је ангажована и на подручју Рудника где снега на коловозу има око 5 – 6 центиметара и где се саобраћај одвија успорено.

На ауто-путу Милош Велики ограничење брзине кретања је смањено, а према информацији из ЈП „Путеви Србије” на 5 километра после искључења за Таково, на превоју Врнчани у смеру ка Београду, након обуставе због саобраћајне незгоде саобраћај се одвија наизменично, возном или претицајном траком.

Због саобраћајне незгоде на снази је обустава саобраћаја и на деоници Љиг- Таково, у оба смера.

Возачима се саветује да буду опрезни и вожњу прилагоде зимским условима на путу.

Поделите вести