Претрага
[rstr_selector]

Sneg pada, ali su putevi prohodni

Stanje na putevima

ivanjica-foto-jelena-savic3-sneg-servis-obr-80x80Putevi prvog i drugog prioriteta na gradskom području Čačka su očišćeni, u toku je čišćenje puteva na seoskom području, a neprohodnih pravaca nema, saopšteno je iz „Gradca“. Na području Gornjeg Milanovca snega na kolovozi ima do 10 santimetara, ali nema neprohodnih putnih pravaca, saznajemo u Javnom preduzeću za izgradnju.  U Dragačevo putevima kažu da je čišćenje puteva u toku, ali i da sneg nije napravio velike probleme u ovom kraju. U nižim predelima Ivanjice novog snega na kolovozu ima u visini od 2-3, a u višim oko 5 santimetara, ali su svi putni pravci prohodni, saobraćaj se obavlja otežano, ali bez zastoja. Na prevoju Rudnik snega ima u raskvašenom stanju,a li se saobraćaj obavlja bez zastoja, a trenutna temperatura je -2 stepena.

Elektrosnabdevanje

struja-1-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije Čačak elektrosnabdevanje danas je uredno – nema kvarova niti planiranih isključenja struje. Međutim, na području opštine Gornji Milanovac situacija je drugačija. Jutros od 7.00 sati zbog kvara na dalekovodu bez struje su stanovnici svih sela od Beršića prema Polomu i Teočinu. Kvar bi trebalo da bude otklonjen u toku prepodneva. Električari gornjomilanovačke Elektrodistribucije danas će biti angažovani i na radovima zbog kojih će od 10.00 do 12.00 sati bez struje ostati potrošači iz Ločevaca, Takova i dela Klatičeva.  Na području Ivanjice ima nekoliko manjih kvarova na niskonaponskoj mreži, ali u nadležnoj Elektrodistribuciji elektrosnabdevanje danas ocenjuju stabilnim, što je slučaj i na području Dragačeva.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“  u ulicama Vuka Zatežića, Banjalučkoj i Gučkoj kod broja 5 došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. Moguće kratkotrajno zatvaranje vode u ulicama do popravke kvarova. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. U gornomilanovačkom komunalnom preduzeću saopštili su da će danas biti povremenih prekida u snabdevanju vodom stanovnika Rudnika zbog zaleđivanja vodoizvorišta. Prema informacijama iz nadležnih komunalnih preduzeća u Ivanjici i Lučanima, na teritorijama ovih opština nema problema sa vodosnabdevanjem.

Grejanje

grejnje-servis-obrIsporuka toplotne energije iz gradskih toplana i kotlarnica u Čačku funkcioniše bez većih problema. Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu funkcioniše bez problema, a ista situacija je i u Lučanima gde se isporuka toplotne energije iz toplane „Namenske proizvodnje“ Hemijske industrije „Milan Blagojević“ vrši neprekidno 24 časa.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa pregledali 56 pacijenta u ordinaciji i isto toliko na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 29 ambulantnih pregleda i 15 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 80 puta od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-5-servis-obrZadržava za period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na hronično obolele osobe. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, nervoza i poremećaj sna. Svim učesnicima u saobraćaju je neophodna dodatna opreznost.

Porodilište

beba-1-servis-obrOvaj utorak počinjemo sa pet lepih vesti iz dva porodilišta. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođena su dva dečaka i jedna devojčica, a u porodilištu u Gornjem Mialnovcu jedna devojčica i jedan dečak.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informaciji Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 14.00 do 16.00 na gradskim saobraćajnicama u Čačku i od 8.00 do 13.00 časova na području Mrčajevaca.

Поделите вести