Sneg za sada ne ugrožava elektorsnabdevanje u Moravičkom okrugu

Sneg za sada ne ugrožava elektorsnabdevanje u Moravičkom okrugu

0
Foto: Dženarika Info
Elektrosnabdevanje

U pogonu čačanske Elektrodistribucije kažu da je snabdevanje strujom na teritoriji Čačka uredno. Na području Gornjeg Milanovca zbog kvara na dalekovodu trenutno su bez struje deo Teročina, Brajići i Ravna Gora, a do povremenih prekida dolazi na niskonaponskoj mreži za Polom. U Dragačevu je stanje za sada zadovoljavajuće, registrovana su samo dva manja kvara na niskonaponskim mrežama u Donjem Dubcu i Kaoni, koji će biti sanirani u toku prepodneva.

Hitna pomoć

Hitna medicinska služba u Čačku je u toku prethodna 24 sata imala povećan broj intervencija, čak 55 puta su lekari izlazili na teren, a u ordinaciji su pregledali 23 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 18 ambulantnih pregleda i tri intervencije na terenu.

Bioprognoza

Poboljšanje biometeorološke situacije pogodovaće hronično obolelim i osetljivim osobama, ali i delje mogu osećati izvesne tegobe. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Stanje na putevima

Zbog snežnih padavina u celoj zemlji je neophodan oprez u saobraćaju, a dodatnu opasnost u vožnji predstavljaju poledica i led koji se nalazi ispod snežnog pokrivača na pojedinim deoniacma.
Auto-putevi i svi državni putevi prvog reda su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima. Na državnim putevima II i III prioriteta snega ima mestimično u raskašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara i Mačve. Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima se savetuje korišćenje glavnih magistralnih i regionalnih pravaca. Saobraćaj se usporeno odvija preko planinskih prevoja na području Timočke i Negotisnske Krajine, preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, a lsično je i na putevima na području Valjeva i u zapadnim krajevima Srbije.
Neprohodan je putni pravac Odvraćenica – Preko Brdo na Goliji, a na snazi je zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima Ivanjice, Raške, Novog Pazara, Sjenice, Kraljeva, Valjeva, Užica i Nove Varoši.
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, dok se na teretnim vozila zadržavaju duže na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj. Na Batrovcima se čeka 240 minuta, na Horgošu 360, na Kelebiji 120 minuta, na Šidu 180, a na graničnom prelazu Bogojevo 60 minuta.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR