Sneg zavejao puteve u planinskim predelima

Sneg zavejao puteve u planinskim predelima

0
Foto: Dženarika Info
Stanje na putevima

Kiša, ali i povremeno snežne padavine u pojedinim nižim predelima naše zemlje donele su mestimično mokre kolovoze, a zbog hladnog vremena postoji opasnost od poledice i proklizavanja vozila. Na putevima u jugozapadnim i zapadnim krajevima Srbije, a posebno u planinskim predelima, zbog intenzivnih snežnih padavina došlo je do formiranja snežnog pokrivača na svim putevima. Otežanu i usporenu vožnju treba očekivati na putevima na području Užica, Bajine Bašte, Zlatiobra, Požege, Podbukova, Nove Varoši, Prijepolja, Valjeva i Šapca. Zbog pojačanog vetra i mogućih snežnih nanosa saobraćaj je dodatno otežan na planinskim prevojima na putevima ka Zlatiboru, Tari, Kopaoniku, Divčibarama, Kadinjači i Goču. Zabrana saobraćaja kamionima sa prikoliciom i šleperima na snazi je na pojedinim putevima II i III prioriteta u ovim područjima. Na prevoju Čestobrodica, koji se nalazi na putu između Paraćina i Zaječara, magla smanjuje vidljivost na 50 metara, a trenutno umerene snežne padavine  usporavaju saobraćaj na području Leskovca.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, a teretna vozila na graničnim prelazima ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj čekaju po nekoliko sati.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu, bez električne energije biće porošači u Viljuši potes Kremenac i Mandići brdo i Kaonik u delu Banjice. Radovi će se izvoditi od 08.00 do 16.00 časova.
U Dragačevgu je u kvaru dalekovod za Gornji i Donji Dubac, a struje nema ni u Vučkovici. Kvar će biti saniran u toku dana.
Na području Ivanjice su planirani radovi na dalekovodu od 08.00 do 16.00 časova kada će bez električne energije biti potrošači u Prilikama, zaseok Arapovići brdo.

Vodosnabdevanje

Zbog pucanja vodovodne cevi u Gornjem Milanovcu ispod rezervoara “Ponjavići“ došlo je do prekida u snabdevanju vodom u naselju ispod Jasena ka gradu. Radovi na otkanjanju kvara su u toku i očekuje se da će do 13 časova biti uspostavljeno normalno vodosnabdevanje.

 

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarska kontrola višiće se od 08.00 do 16.00 časova na putnom pravcu Preljina – Majdan, od 16.00 časova do ponoći u Mrčajevcima, a do 22.00 časa na  frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Bioprognoza

Kod većine hronično obolelih tegobe mogu biti u pojačanju usled nepovoljnog uticaja biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje. U saobraćaju se preporučuje povećanje opreznosti.

Hitna pomoć

Čačanska hitna pomoć je u toku prethodna 24 sata imala 67 intervencija. Lekari su u ordinaciji pregledali 27 pacijenata, a na terenu su intervenisali 40 puta, dok je u Gornjem Milanovcu evidentirano 18 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR