[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Snežne padavine usporavaju saobraćaj

Stanje na putevima

Snežne padavine su uslovile mokre i klizave kolovoze na većini puteva u Srbiji. Zimski uslovi vožnje pristuni su na svim putevima u planinskim predelima, na kojima je zbog snega i leda vožnja sigurnija uz upotrebu lanaca, bez kojih se ne može ni na prilazima zimskim turističkim centrima. Dobra prohodnost puteva sa mestimično mokrim kolovozima očekuje vozače u Vojvodini i u severnim krajevima Srbije, u ostalim područjima putevi su mokri ili pod rasvašenim snegom.
Na deonici autoputa Miloš Veliki od Ljiga ka Preljini saobraćaj je usporen zbog snežnih padavima, a snega u raskvašenom stanju ima na pojedinim deonicama magistralnih puteva područja Čačka, Preljine, Mrčajevaca, Kraljeva, Užica, Nove Varoši, Požege, Valjeva, Prijepolja, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, Bajine Bašte i Raške. Na planinskim putevima II i III prioriteta u ovim područjima, na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima.
Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih čekanja od 15 minuta, a teretna vozila se duže zadržavaju na prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, Guči i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici jedna osoba je teško povređena. Radarske kontrole biće do ponoći na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, a od 16.00 časova do ponoći na deonici između Mrčajevaca i Mojsinja.

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara u trafostanici u Donjoj Trepči bez struje je zaseok Karapavlovići, očekuje se da će biti saniran u toku prepodneva, a zbog planiranih radova od 8.00 do 10.00 sati bez struje će biti deo ALvadžinice, kod bivšeg „Duvana“. U Ivanjici je u kvaru dalekovod za Sivčinu i Opaljenik, a trebalo bi da bude popravljen u toku pre podneva,

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija relativno povolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika. Izvesna opreznost se i dalјe savetuje osobama sa srčanim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i promenlјivog raspoloženja. U saobraćaju se preporučuje oprez.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 27 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a kućnih poseta su obavili 35. U Gornjem Milanovcu je bilo 30 hitnih intervencija, od kojih 22 u ordinaciji, a osam na terenu.

Поделите вести