SNS: Nalazi anketnih odbora nemaju pravnu težinu

SNS: Nalazi anketnih odbora nemaju pravnu težinu

Zauzet je stav da se slučajem preplaćenih vrtića bave tužilaštvo, policija, sudovi i finansijska inspekcija, rekao je šef odborničke grupe SNS

0

Odbacivanje predloga opozicije da Skupština grada Čačka formira Anketni odbor koji bi ispitao preplaćen boravak dece u vrtićima, Aleksandar Maksimović, šef odborničke grupe SNS ocenjuje kao opravdano iz više razloga. Na prvom mestu jer je Državna revizorska institucija dala preporuku da se anketni odbori ne formiraju na nivoima lokalnih samouprava upravo iz razloga što su njihovi nalazi neobavezujući i nemaju nikakvu pravnu težinu.

– Zauzet je stav da se slučajem preplaćenih vrtića bave tužilaštvo, policija, sudovi i finansijska inspekcija, a prijavu za eventualne pronevere novca treba da podnese svako ko ima saznanja da je s tim u vezi učinjeno krivično delo, rekao je šef odborničke grupe SNS.

Anketni odbori ne daju rezultate

Maksimović je naglasio da je Skupština u ranijem periodu iz drugih razloga formirala tri ankentna odbora koji su grad koštali nekoliko stotina hiljada dinara, a nikakve konkretne rezultate nisu postigli.

 

 

POSTAVI ODGOVOR