[rstr_selector]

Socijalni stanovi na Obrežu odavno završeni, ali se ne zna kada će biti useljeni

Stanovi na Obrežu, koji su deo programa socijalnog stanovanja, a izgrađeni su sredstvima Republičke stambene agencije i grada Čačka, završeni su krajem maja, ali još uvek nisu useljeni i ne zna se kada će biti jer se čeka da Vlada Republike Srbije donese uredbu o korisnicima ovih stanova.

Interesovanje građana za socijalne stanove je izuzetno veliko jer se radi o komfornim stambenim jedinicama od 72 m2, a to su standardi koji daleko prevazilaze normative vezane za oblast socijalnog stanovanja. Međutim, građani polako gube strpljenje jer se već mesecima ne mrda sa mrtve tačke. Osim potrncijalnih zakupaca, na gubitku su i Gradska stambena agencija i grad Čačak, jer ne ubiraju sredstva od zakupa koja bi dalje bila usmerena na izgradnju novih stanova, već imaju dodatne troškove, s obzirom da pored održavanja i komunalnih usluga,od skoro plaćaju i čuvarsku službu kako bi zaštitili objekte.

Milan Draškić, direktor Gradske stambene agencije, kaže da su se još u julu mesecu dopisom obratili kabinetu ministarke Zorane Mihajlović uz molbu da se ubrza donošenje ove uredbe, ali odgovor nisu dobili. Prema njegovim rečima, kada Vlada Srbije donese uredbu, tek onda sledi procedura za dodelu socijalnih stanova koja podrazumeva donošenje pravilnika o davanju u zakup tih stambenih jedinica, kao i formiranje odgovarajuće komisije koja će sprovesti konkurs:

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести