Spasioci i lekari svakodnevno prisutni na čačanskim kupalištima

Spasioci i lekari svakodnevno prisutni na čačanskim kupalištima

Osim spasilaca, o kupačima na čačanskom bazenu i gradskoj plaži svakodnevno brinu i lekari koji dežuraju od otvaranja do zatvaranja kupališta

0

Gradski bazen i plaža na Moravi spremno su ove godine dočekali letnju kupališnu sezonu, a prema tvrdnjama nadležnih, voda se redovno kontroliše i za sada je bezbedna za kupanje. Branislav Damjanovski koji je u Sportskom centru „Mladost“ zadužen za nesmetano funkcionisanje bazena, kaže da je i na bazenu i na plaži osim spasilaca svakodnevno prisutan i lekar.

– Svakog dana od 10.00 do 19.00 časova na bazenu dežura lekar koji je spreman da reaguje u svakom trenutku. Zdravstvene usluge se, pre svega, odnose na lakše povrede i posekotine, ali, naravno, i na bilo kakvu drugu povredu ili nepredviđenu okolnost. Na Gradskoj plaži lekar dežura svakog dana od 11.00 do 20.00 časova i mislim da na taj način kompletiramo usluge u kupališnoj sezoni, kaže Damjanovski.

Škola plivanja počela sa radom

Na velikom i malom bazenu, kao i na gradskoj plaži, svaki dan dežura po jedan spasilac, ali se taj broj povećava ukoliko za to ima potrebe, odnosno ako je broj kupača veći od očekivanog. Svi su profesori sporta i fizičke kulture i imaju licence za bavljenje ovim poslom. Damjanovski je dodao i da je juče na bazenu počela da radi tradicionalna škola plivanja. Prema njegovim rečima, svake godine na Gradskom bazenu u Čačku prosečno nauči da pliva 500 polaznika.

 

POSTAVI ODGOVOR