Sportska hala za osobe ometene u razvoju

Sportska hala za osobe ometene u razvoju

Čačak sufinansira izgradnju sportske hale za osobe ometene u razvoju

0

Rebalansom čačanskog gradskog budžeta opredeljeno je 46 miliona dinara za sufinansiranje izgradnje sportske hale namenjene osobama sa smetnjama u razvoju koju će koristiti škola 1. Novembar i ustanova Zračak.

– Grad je konkurisao u Ministarstvu privrede sa projektom za izgradnju ove fiskulturne sale, podneta je kompletna dokumentacija sa građevinskom dozvolom nakon čega su dobijena sredstva u iznosu od 32 miliona dinara za izgradnju. Preostali neophodan iznos će sufinansirati grad, rekao je Milorad Đondrić, direktor škole 1. Novembar.

On objašnjava da će sala biti takvih dimenzija da se u njoj mogu organizovati međunarodna košarkaška i odbojkaška takmičenja, kao i to da će biti podeljena na tri celine što znači da se istovremeno mogu održati tri časa.

 – Tribine će brojati oko 450 mesta za sedenje, imaćemo četiri svlačionice za sportiste i jednu za nastavnike, odnosno za tehničko osoblje. Ustanova Zračak i škola biće toplom vezom spojeni sa salom, a u okviru nje imaćemo i spravarnicu koju ćemo pretvoriti u kabinet gde će deca moći da obavljaju psihomotorne i korektivno preventivne vežbe, objasnio je Đondrić.

Sportska hala u funkciji od sledećeg septembra?

On ističe da je realizacija ovog projekta od velikog značaja za sve sportiste ometene u razvoju, kao i za njihove nastavnike jer će imati funkcionalan prostor za obavljanje fizičkih aktivnosti.
– Početak radova očekuje se na jesen, a nadam se da će već u septembru sledeće godina sportisti trenirati u prostorijama nove hale, kaže Đondrić.

 

POSTAVI ODGOVOR