Sportsko-rekreativni turizam u Guči

Sportsko-rekreativni turizam u Guči

Turistička organizacija „Dragačevo“ pokušava da u Guču vrati sportsko-rekreativni turizam po kojem je ovaj kraj bio poznat 80-ih i 90-ih godina prošlog veka

0

Učesnici šestog biciklističkog maratona u organizaciji Biciklističkog kluba „Čiker“ iz Kraljeva jutros su iz Guče krenuli ka Zlatiboru i dalje ka Kotoru. Vukašin Dramlić, direktor Turističke organizacije „Dragačevo“, kaže da u maratonu učestvuje oko 150 biciklista iz zemlje i inostranstva i dodaje da to nisu jedini sportisti koji su ovih dana boravili u Guči.

– Guča je 80-ih i 90-ih godina bila poznata po sportsko-rekreativnom turizmu i mi polako vraćamo taj oblik turizma u ove krajeve. Sportisti koji su trenutno naši gosti pripadaju omladinskim kategorijama sportskih klubova i ovde su na pripremama. Ono što je dobro jeste činjenica da će sadašnje goste odmah smeniti sledeći i tako će biti narednih nekoliko meseci. Trenutno su na pripremama odbojkaši iz nekoliko beogradskih klubova, a smeniće ih fudbaleri, takođe iz Beograda, kaže Dramlić.

Svi kapaciteti puni

Direktor Turističke organizacije „Dragačevo“ naglašava da su popunjeni svi hotelski i motelski kapaciteti u Guči.

– Trenutno u Guči boravi 400 gostiju i oni su smešteni u Dom trubača, u renovirani hotel u centru varošice i u Motel „Zlatibor“. Popunjen je i jedan deo privatnog smeštaja i ovo je prvi put posle dužeg vremena da smeštajni kapaciteti u Guči budu popunjeni van održavanja Sabora trubača. Jedan broj sportista smestili smo i u kamp, rekao je Dramlić.

 

POSTAVI ODGOVOR