Spremna protivgradna zaštita u Čačku

Spremna protivgradna zaštita u Čačku

U ovogodišnju sezonu protigradne zaštite, Čačak ulazi sa po 20 raketa na 25 stanica

0

Odbranu od grada na teritoriji Čačka čini 25 protivgradnih stanica i 50 strelaca koji će u narednih šest meseci za svoj rad od grada i države dobiti ukupno po 79.000 dinara. Zamenik gradonačelnika Čačka, Radoš Pavlović, smatra da ni izdvajanje za gorivo od 300.000 dinara nije zanemarljivo i da predstavlja značajno veće ulaganje u protivgradnu zaštitu od dosadašnjeg.

– Gorivo će se deliti na osnovu kilometarske udaljenosti od mesta stanovanja strelca do protivgradne stanice. Ono što je njima još važno je i da su im sada nabavljene i čizme i kabanice, ali i da su prošli odgovarajuću obuku. Želeli smo u susretu sa strelcima i da čujemo sugestije šta na kojoj stanici treba srediti i oni su se izjašnjavali u skladu sa potrebama. Ono što nas je prijatno iznenadilo jeste da se radi o minornim zahtevima poput nekih manjih nasipanja puteva ili manjih intervencijama na ogradama stanica. Mi bismo to nasipanje puteva svakako i uradili u sklopu sređivanja atarskih puteva i mislim da protivgradne stanice zaista održavamo u dobrom stanju, ističe Pavlović.

U 2017. godini 20 raketa po stanici

Gradskim budžetom Čačka ove godine je za protivgradnu zaštitu izdvojeno pet i po miliona dinara. Zamenik gradonačelnika, Radoš Pavlović, podseća da je iz prošle godine preostalo 6,8 raketa po stanici, a da je ovogodišnji plan lokalne samouprave nabavka još 13 raketa po jednoj protivgradnoj stanici.

– Opredeljenih pet i po miliona dinara iskoristićemo da dokupimo rakete tako da ih na svakoj stanici bude po 20. Smatram to sasvim dovoljnim za jednu sezonu, ali i za godinu sa čestim elementarnim nepogodama i pojavom grada, rekao je Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR