Spremni za nevreme

Spremni za nevreme

Vodostaji niski, nadležni prate situaciju, ali zbog najavljenih nepogoda u naredna tri dana nema opuštanja u Moravičkom okrugu

0

Vodostaji reka prvog i drugog reda u Moravičkom okrugu su niski, ali problemi mogu da se pojave na manjim vodotocima, upozorava Dragiša Broćić, načelnik okružnog Odeljenja za vanredne situacije. On napominje da je prilikom nevremena tokom prošle sedmice dolazilo do porasta vodostaja, ali bez ugrožavanja ljudi i objekata. Broćić kaže da nadležni prate situaciju zbog najavljenih padavina za danas i u naredna dva dana i podseća da je Odeljenje na čijem je on čelu zaduženo za spasavanje ljudi, dok je država zadužena za vode prvog, a lokalne samouprave za vode drugog reda.

Sve je moguće

– Moguće je da i nas zadesi isto što i Požegu u petak, ali je moguće i da prođemo bolje od drugih. To u ovom trenutku ne može da saopštini Republički hidrometeorološki zavod. Mi sve pratimo, ali problem je u tome što su to veoma siloviti i brzi događaji. Ipak, verujem da bismo se dobro snašli. Prilikom tako velikih, kratkotrajnih, ali obilnih pljuskova može da dođe i do nastajanja vodotokova tamo gde ih nikad nije bilo. Imali smo takve situacije u nekim sredinama u proteklih 15-ak dana, mada ih u našem okrugu nije bilo. Mi smo prošli bez nekih velikih problema, zaključio je Broćić.

POSTAVI ODGOVOR