Stabilnije vremenske prilike, bolja prohodnost puteva

Stabilnije vremenske prilike, bolja prohodnost puteva

0
Ilustracija
Stanje na putevima

Danas se očekuje stabilnije vreme u odnosu na prethodne dane, što će usloviti i bolje uslove za vožnju. Prohodnost puteva je dobra, a sredina radne nedelje donosi umereniji intenzitet saobraćaja trenutno bez vanrednih zastoja i prekida na glavnim putnim pravcima.

Izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko reke Banjske, na deonici Raška – Novi Pazar. Tokom radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz regulisanje semaforima. Planirano trajanje radova je do 31. oktobra.

Danas bi trebalo da budu završeni radovi na redovnom održavanju deonice Ljig -Preljina, gde se saobraćaj od maja odvijao usporeno.

Opreznija vožnja potrebna je i na deonici Aljinovići – Sjenica gde se izvode radovi na pojačanom održavanju puta. Radovi se izvode pod saobraćajem uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju i opremu. Povremeno usporena vožnja očekuje vozače i zbog održavanja magistralnog puta Kneževići – Bela Zemlja – Užice.

Do 15. jula izvodiće se radovi na profilisanju kolovoza i presvlačenja asfaltom deonice Markovac – Aranđelovac, kod Orašca. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a alternativni putni pravac je Aranđelovac-Krćevac-Mladenovac.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u toku prethodna 24 sata u Moravičkom okrugu nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14 časova na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Vodosnabdevanje  

Radnici čačanskog Vodovoda radiće danas na saniranju kvara u Prijevoru u zaseoku Donje polje i u Prislonici kod pečenjare Dičina, gde je još pre nekoliko dana došlo do pucanja vodovodnih cevi. Za vreme radova, moguće je kratkotrajno isključenje vode na pomenutim lokacijama. Nakon popravke pukle cevi može doći do zamućenja vode u cevima, pa treba otvoriti sva točeća mesta do pojave bistre vode.
U Gornjem Milanovcu nema planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirana su 23 ambulantna pregleda, dok je na terenu bilo 28 intervencija. U Gornjem Milanovcu lekari su u stanici Hitne pomoći pregledali 24 pacijenta, a obavili su i sedam kućnih poseta. Ivanjički lekari su obavili 52 pregleda u Hitnoj pomoći, četiri na terenu, a četiri pacijenta su prebačena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Bioprognoza

Poboljšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod većine hronočnih bolesnika. Ipak se izvestan oprez savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim smetnjama. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja.

Porodilište

U toku prethodna 24 sata u Čačku su rođene tri devojčice, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata nije bilo porođaja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR