Претрага
[rstr_selector]

Stamatovićeva koalicija samostalno formira vlast u Čajetini

Koalicija SNP-DSS-PUPS koju predvodi Milan Stamatović, odnela je u Čajetini ubedljivu pobedu na lokalnim izborima osvojivši 67.74 odsto glasova, što predstavlja 21 odborničko mesto u opštinskom parlamentu.

Milan Stamatović, predsednik ove opštine, kaže da je pobeda na izborima bila očekivana, ali i to da je kampanja vođena pod pritiskom.

– Tokom jedne vrlo nekorektne političke kampanje, osvojiti pobedu na izborima je zaista bio herojski poduhvat. Dobili smo dvotrećinsku vlast, a znamo da smo imali ogromne pritiske i nismo imali podršku državnih institucija, već smo se borili protiv ministara i drugih državnih službenika, uz njihovu svakodnevnu opstrukciju. Nama je upravo zbog toga ovaj izborni rezultat draži, jer teško je u maloj sredini prevariti birače, u malim sredinama se zna ko je ko. Mi nećemo praviti koalicije ni sa jednom od dve partije koje su prešle cenzus, jer su u kampanji bili krajnje nekorektni, a i prethodnih godina smo od njih doživljavali razne neprijatnosti. Mislim da bi pravljenjem koalicije sa takvim ljudima razočarali građane i birače – kazao je Milan Stamatović.

Opoziciona mesta u Skupštini opštine Čajetina popuniće sedam odbornika Srpske napredne stranke i tri odbornika Grupe građana „Zlatiborski pogled – Rajko Pelverović – Pela“.

Prema podacima Opštinske izborne komisije opštine Čajetina, na lokalne i parlamentrane izbore u ovoj opštini je izašlo 77.57 odsto birača, što je rekordan odziv do sada. Ukupno je glasalo 9.968 birača, od 12.851 upisanih.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024