Претрага
[rstr_selector]

Stanje u Ivanjici se stabilizuje

Zahvaljujući rastu temperature vazduha situacija u Ivanjici je bolja u odnosu na prethodni period, kaže Budislav Vukašinović, načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije. U toku vikenda će biti održani sastanci sa ciljem razmatranja mogućnosti da đaci krenu u školu od ponedeljka.

-Stekli su se uslovi da se đaci u ponedeljak vrate u školske klupe i to u svim seoskim školama u kojima je bilo problema. Preporučićemo direktorima škola da nastave sa nastavnim programom da đaci ne bi više izostajali iz škole, odnosno da bi imali manje časova za nadoknadu, kaže Vukašinović.

Još čekaju pomoć Vlade

Ipak, Vukašinović kaže da velikih problema i dalje ima u planinskim selima na području Golije, Javora i Mučnja, a da pomoć u nafti i stočnoj hrani koju su tražili od Vlade Srbije nije stigla.

– Osnovni problemi i dalje su veliki smetovi u selima na Goliji, Javoru i Mučnju zbog kojih su ti putevi i dalje neprohodni. Meštani to ne mogu sami da pročiste, a mi ne možemo u isto vreme svuda da stignemo, pa su česte ljutnje i pritužbe stanovništva. Opština je ugovor o zimskom održavanju puteva sklopila sa četiri preduzeća koja ukupno imaju između deset do dvanaest vozila. Dešava se ponekad da u istom trenutku imamo zahteve za čišćenje petnaest putnih pravaca što mi ne možemo da ispunimo i građani se onda ljute. Mi smo očistili puteve do centra svakog sela, ali je veliki problem što su to uglavnom mesta u kojima su smeštene mesne kancelarije, pošte i prodavnice, ali u kojima niko ne živi. Očistiti odatle do svake kuće je veoma teško, to je ogroman broj nekategorisanih puteva. Mi i to radimo, naravno, ali to zahteva vreme. Što se tiče snabdevanja vodom, strujom i osnovnim životnim namirnicama situacija je na tom planu potpuno normalizovana. Ipak, još čekamo na pomoć u nafti i stočnoj hrani koju smo tražili od Republike i može da se desi da to stigne početkom naredne sedmice, rekao je Vukašinović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *