Stanovi u Čačku se i dalje greju produženo

Stanovi u Čačku se i dalje greju produženo

0
Grejanje

Isporuka toplotne energije u Čačku je uredna, a stanovi se greju produženim režimom, pa će večeras biti topli do 21 čas i 30 minuta. U Gornjem Milanovcu su svi stambeni i poslovni objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Vodosnabdevanje

Jutros su na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani kvarovi u Prvomajskoj ulici kod broja 31, gde je zatvorena voda, a od noćas i u ulicama Dr Dragiše Mišovića u blizini „Maksija“ i Jugoslava Popovića, gde nije došlo do isključenja vode, ali su za vreme radova moguća kratkotrajna zatvaranja. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku pre podneva.

U Gornjem Milanovcu nema pucanja vodovodnih cevi pa je vodosnabdevanje uredno.

Hitna pomoć

U čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 11 pacijenata, a na teren su izlazili 32 puta. U Gornjem Milanovcu su evidentirana 23 ambulantna pregleda i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu relativno nepovoljno uticati na hronično obolele osobe. Kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se savetuje izvestan oprez. Pospanost, malaksalost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana pažnja u saobraćaju.

Saobraćajna policija

U toku jučerašnjeg dana na putevima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarskih kontrola ni danas neće biti, ali će pripadnici saobraćajne policije vršiti kontrolu kršenja kretanja vozača u vreme policijskog časa.

Stanje na putevima

Promenljive vremenske prilike su karakteristične za period godine u kojem se nalazimo. Meteorolozi su za danas u pojedinim krajevima najavili kišu, pa mokri kolovozi mogu otežavati vožnju jer je na mokrim deonicama zaustavni put duži, a mogućnost proklizavanja veća. Naročito opasni mogu biti prelazi sa suvih na mokre kolovoze, posebno ukoliko brzina nije prilagođena ili rastojanje između vozila nije dovoljno da bi vozač bezbedno zaustavio vozilo. Kiša, pored klizavih kolovoza, donosi i opasnost od pojave odrona, a najviše ih ima na putevima u planinskim predelima, pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko – kablarske klisure, na Đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima u planinskim predelima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Završeni su radovi na mostu „Banjska petlja“ na deonici Raška – Novi Pazar. Most je pušten u saobraćaj i saobraćaj se odvija normalno.
Saobraćaj je umerenog intenziteta, i nema čekanja na naplatnim rampama, a prema informaciji Uprave granične policije ni na teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR