Stanovi za Rome još pod znakom pitanja

Stanovi za Rome još pod znakom pitanja

Hoće li zgrada u Košutnjaku namenjena Romima sa Sajmišta i iz Trnavske ulice biti izgrađena trebalo bi da bude poznato tek nakon obrade dopunske dokumentacije koju Čačak mora da dostavi do 14. marta

0

Grad Čačak u obavezi je da do 14. marta dostavi dopunsku dokumentaciju vezanu za projekat izgradnje 23 stana za pripadnike romske populacije kojim je aplicirao kod Evropske unije. Direktor Gradske stambene agencije, Milan Draškić, izražava nadu da će Čačku biti odobrena potrebna sredstva s obzirom na to da su prve evaluacije bile pozitivne.

Na Sajmištu poslovna zona, u Trnavskoj višespratnica

– Zgrada bi bila sagrađena u Košutnjaku, a u 23 stana useljene porodice sa Sajmišta i iz Trnavske ulice. Na ove dve lokacije Romi u ovom trenutku imaju privremene objekte, a grad je planirao da te dve lokacije privede nameni na drugačiji način. Naime, planirano je da na Sajmištu bude izgrađena poslovna zona, a u Trnavskoj ulici savremena višespratnica, kaže Draškić.

Dopunsku dokumentaciju grad je u obavezi da dostavi kancelariji Evropske unije, ali i na adrese nekoliko ministarstava. Kakav će konačan odgovor biti znaće se tek kad istekne procedura obrade naknadno dostavljene dokumentacije, ali Draškić podseća da su prve ocene bile pozitivne.

POSTAVI ODGOVOR