[rstr_selector]

Stefan Sretenović drugi na Prvenstvu Srbije u ciklo-krosu

Na Prvenstvu Srbije u ciklo-krosu u kategoriji mlađih kadeta, Stefan Sretenović, takmičar Biciklističkog kluba „Borac“ osvojio je drugo mesto. Na ovom takmičenju koje je održano juče u Beogradu nastupile su i mlađe kategorije čačanskog kluba.

U kategoriji mlađih kadeta, koji su vozili tri kruga, Stefan Sretenović je osvojio drugo mesto iza takmičara iz Sombora, dok je Čačanin David Kostić osvojio četvrto mesto.

U kategoriji kadeta Aleksandar Petrović, biciklista „Borca“ osvojio je četvrto mesto.

U kategoriji juniora Nemanja Kolaković je osvojio šesto mesto, Nikola Tripković osmo, a Vuk Milosavljević je zauzeo desetu poziciju.

Seniori Borca nisu nastupili na ovom prvenstvu jer se nalaze na pripremama u Crnoj Gori.

Inače, biciklistička disciplina ciklo-kros, održava se tokom jesenjih i zimskih meseci, kada vremenske prilike ne dozvoljavaju da se bicikl optimalno koristi na drumu, zbog vremenskih uslova. Tada se vožnja bicikla kombinuje sa trčanjem u prirodi, gde su manje brzine, a zbog raznih prepreka mora se sići sa bicikla, preneti ga i ponovo se popeti. Sve to zahteva pored fizičke spremnosti i dosta veštine, kao i specijalan bicikl.

Čačanski biciklisti su uspeli da se na Prvenstvu Srbije u ciklo – krosu dobro plasiraju uprkos činjenici da nemaju adekvatne bicikle za tu disciplinu.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *