Stefan Stefanović pobednik biciklističke trke „Nagrada Čačka 2017“

Stefan Stefanović pobednik biciklističke trke „Nagrada Čačka 2017“

Biciklista „Borca“ Stefan Stefanović pobednik je trke „Nagrada Čačka 2017“, dok je poletarac Boško Veličić osvojio drugo mesto; seniorska ekipa „Borca“ osvojila prvo mesto u bodovanju za Kup Srbije

0
Foto: Arhiva, BK Borac Čačak

U organizaciji Biciklističkog kluba „Borac“ juče je održana biciklistička trka za „Nagradu Čačka 2017“. Ove godine trka je održana na ulicama Čačka, što je ovom takmičenju dalo novu dozu atraktivnosti. Prema programu održane su četiri trke za različite uzrasne kategorije, a rezultati su se bodovali i za Kup Srbije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Nastupili su biciklistički klubovi iz cele Srbije od Subotice do Novog Pazara, a biciklisti iz Vinkovaca iz Hrvatske trci su dali i međunarodni karakter.

Prednost najmlađima

U prvoj trci dana nastupili su poletarci koji su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od 13 kilometara. Velika borba vodila se između mladih biciklista iz Sombora i Čačka, a na kraju uspešniji je bio Dario Cigić Parčetić iz „S team“ iz Sombora ispred Boška Veličića iz „Borca“. Dobar nastup imali su Đorđe Koković i Matija Peković koji su bili plasirani među prvih deset. Ekipno prvi je bio „S team“, a drugi „Borac“.

U drugoj trci nastupili su mlađi kadeti koji su vozili 15 krugova u ukupnoj dužini od 19,5 kilometara. Ubedljivu pobedu ostvario je Igor Nadoveza iz somborskog „S team“, a čačanski biciklisti nisu imali zapaženiji nastup.

Treća trka dana bila je trka kadeta koji su vozili 23 kruga u dužini od 29,9 kilometara. Ekipa „Borca“ bila je oslabljena nenastupanjem Dimitrija Jeremića, a Veljko Vučićević nastupio je sa povredom kolena. U takvim okolnostima ekipa „Borca“ borila se da ostane u vodećoj grupi i da zadrži svoj dosadašnji ekipni plasman, a to je drugo mesto. Pojedinačno pobedio je gost iz Hrvatske Anton Antolović, dok je Veljko Vučićević osvoji sedmo, a Bogdan Milošević deveto mesto. Mlađi kadet Dejan Cogoljević na ovoj trci nastupio je u kadetskoj ekipi „Borca“ i svojim završetkom trke doprineo je da ekipa osvoji treće mesto.

Trka dana

Trka dana, odnosno trka seniora i juniora bila je duga 35 krugova u ukupnoj dužini od 45,5 kilometara. Odmah sa starta razvila se velika borba i posle prvih sedam krugova odvojili su se Stefan Stefanović iz „Borca“ i junior Veljko Stojnić iz „S team“ iz Sombora. Oni su iz kruga u krug povećavali svoju prednost, a iz glavne grupe polovinom trke odvojila se nova grupa od tri takmičara u kojoj je bio i Marko Danilović. Prateća grupa nije uspela da sustigne odbegli dvojac, a dva kruga pre kraja Stefan Stefanović ostavio je Stojnića i u solo vožnji ostvario pobedu. U sprintu prateće grupe Marko Stanković iz OBK „Beograd“ osvojio je treće mesto, dok je Marko Danilović bio četvrti. Goran Antonijević nije mogao da prati jak tempo velike grupe, došao je malo iza nje, ali i to je bilo dovoljno da ekipa „Borca“ osvoji prvo mesto u bodovanju za Kup Srbije.

 

POSTAVI ODGOVOR