[rstr_selector]

Stefan Stefanović treći na prvenstvu Balkana u drumskom biciklizmu

Na Balkanskom prvenstvu u drumskom biciklizmu koje je u subotu održano na autodromu Beranovac kod Kraljeva, biciklista Borca Stefan Stefanović osvojio je treće mesto. U trci je učestvovalo 40 biciklista iz sedam balkanskih zemalja koji su vozili 22 kruga u ukupnoj dužini od 115 kilometara. Ovaj rezultat Stefana Stefanovića je upotpunio jednu od najuspešnijih godina biciklističkog kluba Borac.

Danilović žrtvovao svoj plasman zarad pobede Stojnića

U prvom delu trke formirana je vodeća grupa od devet takmičara među kojima su bili Stefan Stefanović i Marko Danilović, biciklisti Borca, kao i još dvojica takmičara iz Srbije, Veljko Stojnić i Dušan Kalčaba. Ova grupa je u početku vozila složno i imala je značajnu prednost, ali je došlo do cepanja vodeće grupe na dva dela, nakon čega su se, na šest krugova pre kraja, odvojili Marko Danilović i Veljko Stojnić i složno nastavili ka cilju.

Njihove pratioce iz vodeće grupe dostigla je glavna grupa i ova situacija nije odgovarala ostalim reprezentacijama. Počeo je lov za odbeglim dvojcem i prednost se iz kruga u krug smanjivala. Postojala je velika opasnost da budu dostignuti u zadnjem krugu, tako da je Marko Danilović dao sve od sebe da ovaj beg opstane i žrtvovao svoj plasman zarad pobede svog reprezentativnog druga. Danilović je na ulasku u zadnji krug stao, a Stojnić sa dovoljnom prednošću nastavio dalje i ostvario veliku pobedu.

U poslednjem krugu iz glavne grupe Stefan Stefanović pravi napad i u sprintu osvaja treće mesto.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *