Претрага
[rstr_selector]
Stefanović u plavoj majici sa ostalim dobitnicima priznanja

Stefanović najbolji brdski vozač na međunarodnoj biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“

Međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ održana je od 08. do 10. juna sa startom u Mionici i etapnim mestima u Požarevcu i na Avali. U sastavu Reprezentacije Srbije nastupila su tri takmičara Borca: Marko Danilović, Stefan Stefanović i Jovan Rajković. Na startu trke je bilo 140 takmičara iz 25 ekipa, tako da je konkurencija bila veoma jaka. Kroz tri etape vodila se uglavnom taktička trka gde su dominirale sprinterske ekipe. U takvim okolnostima biciklisti iz Srbije nisu ostvarili zapaženije plasmane, osim Dušana Kalabe koji je u drugoj etapi osvojio šesto mesto.

Čačani najbolji u brdskoj trci

uspon-uz-rudnikČačanski biciklisti su svu svoju energiju usmerili ka brdskim ciljevima i osvajanju plave majice. U prvoj etapi Stefan Stefanović je na drugom brdskom cilju osvojio drugo mesto, što mu je dalo dodatni motiv. U poslednjoj etapi od Kostolca do vrha Avale na stazi je bio jedan brdski cilj na Ralji. Stefanović i Danilović su se sa jednim takmičarem iz Turske odvojili od glavne grupe posle 30 kilometara i u pojedinim trenucima imali su prednost od preko 2 minuta. Sa ovom prednošću oni su ugrožavali vodeće takmičare u plasmanu, tako da je glavna grupa pojačala tempo i uspela da ih stigne posle brdskog cilja na Ralji. Ipak, Stefanović je pobedio i u konačnom bodovanju za brdske ciljeve osvojio plavu majicu.  Danilović je dao veliki doprinos ovom rezultatu jer je diktirao jak tempo da bi pomogao svom klupskom kolegi da ostvari svoj cilj.

Pobednik trke „Kroz Srbiju” je takmičar iz Argentine,Tivani German Nikolas, koji je nastupao za ekipu Trevigiani Phonix iz Italije, drugi je bio beloruski takmičar Sobal Youhen iz ekipe Minsk, dok je treći bio takmičar iz Moldavije Raileanu Cristian iz Turske ekipe Torku Sekerspor.

Sledeći nastup biciklisti Borca imaće 17. juna na Kupu Srbije u Šidu, dok će Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu biti održano od 22. do 24. juna u Erdeviku i autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *