Stefanović trećim mestom otvorio biciklističku sezonu

Stefanović trećim mestom otvorio biciklističku sezonu

0

Na međunarodnoj biciklističkoj trci “Otvaranje sezone” koja je održana u Mađarskom gradu Bonihad, 26. marta, biciklsta Borca Stefan Stefanović osvojio je treće mesto u elitnoj trci.

Trka je održana na kružnoj stazi dužine 25 kilometara. Seniori su vozili 4 kruga, ukupne dužine 100 kilometara, a na startu je bilo oko 100 biciklista iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske i Srbije. U veoma dinamičnoj trci odvojila se vodeća grupa od desetak biciklista u kojoj su bili i Stefan Stefanović i Marko Danilović. Posle više pokušaja odvajanja na kraju su se odvojila tri takmičara, po jedan iz Mađarske, Rumunije i Srbije i zajedno su došli na cilj. Pobedu je ostvario rumunski takmičar Daniel Krista, drugi je bio Mađar Gabor Fejesa, dok je Stefan Stefanović osvojio treće mesto. Marko Danilović je trku završio na šestom mestu.

Kadeti Borca Veljko Vučićević i Bogdan Milošević nastupili su takođe na trci u Mađarskoj u sastavu kadetske Reprezentacije Srbije i trku su završili u glavnoj grupi.

Biciklisti Borca za vikend na trkama u Sloveniji i Mađarskoj

Dobar nastup čačanskih biciklista na početku nove sezone pokazuje da su vredno trenirali tokom zime i da se i ove godine mogu očekivati dobri rezultati. Danilović i Stefanović će se narednog vikenda takmičiti na trci „Nagrada Adrie“ u Novom Mestu u Soveniji, kada će nastupiti za Reprezentaciju Srbije. Trka se boduje za Euro Tour.
Kadeti Veljko Vučićević i Bogdan Milošević će 2. aprila imati novi nastup u Mađarskoj u gradu Đeru, gde će voziti test trku na stazi na kojoj će se na leto ove godine održati “Letnji festival mladih sportista Evrope- EYOF”.

U Srbiji će biciklistička sezona početi 15. aprila, trkom za Kup Srbije u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR