Štetu od grada prijavilo 1.116 ivanjičkih poljoprivrednika

Štetu od grada prijavilo 1.116 ivanjičkih poljoprivrednika

0

Komisija za procenu štete od grada je prošle nedelje završila svoj posao na području ivanjičke opštine. Sutra će predstavnici lokalne samouprave, zajedno sa poljoprivrednim stručnjacima, saopštiti kolika je šteta koju je nevreme nanelo ovom kraju.

Zorica Zdravković, savetodavac za agroekonomiju kraljevačke Poljoprivredne službe, kaže da je štetu prijavilo 1.116 poljoprivrednika, a da će posledice od grada biti merljive tek kada malina stigne za berbu.

– Na teren smo izlazili na osnovu prijava poljoprivrednih proizvođaca, kojih je bilo oko 1.116, komisija je posetila svaku parcelu čiji su usevi stradali u nevremenu. Sutra  ćemo održati sastanak u opštini, nakon kojega ćemo imati precizne podatke kolike su površine koje su oštećene gradom, koliki je tačan broj proizvođača koji su pretrpeli štetu, kao i koliko ona iznosi. Mogu reći da je u pojedinim delovima ivanjičke opštine šteta stoprocentna, dok je u drugim delovima uopšte nije bilo. Kolika je stvarna šteta videćemo na osnovu sutrašnjih rezultata, ali prave procene mogu se očekivati tek kada malina krene da zri – izjavila je Zorica Zdravković.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR