Stiže lepše i toplije vreme

Stiže lepše i toplije vreme

0
Vremenska prognoza

Danas će biti toplije vreme, pre podne pretežno sunčano, a posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, na zapadu povremeno jak. Najniža temperatura biće od 8 do 15, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

Bioprognoza

Hronični bolesnici i osetljive osobe mogu osetiti smanjenje uobičajenih tegoba usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim porastom dnevne temperature kao i umerene fizičke aktivnosti.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentiran je isti broj pregleda na terenu i u ordinaciji. Lekari su 36 pacijenata pregledali u ambulanti, a obavili su i 36 izlazaka na teren. U Gornjem MIlanovcu je bilo manje posla za lekare koji su obavili 15 pregleda u Hitnoj medicinskoj službi i četiri kućne posete, dok je ivanjička Hitna pomoć imala 56 intervencija, od kojih je sedam bilo na terenu a 49 u ordinaciji.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema većih kvarova, registrovan je manji u Šmitovoj ulici kod broja 26. U čačanskom Vodovodu kažu da će kvar biti saniran u toku pre podneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno zatvaranje vode. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova od 9 do 13 časova prekid u snabdevanju vodom imati potrošači u delu neselja Mlakovac, od 9 do 11 u naselju Parac, a od 10 do 12 bez vode će biti ulica Dragana Jeftića.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, u toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo nezgoda na putevima.
Radarska kontrole će danas do 12 sati biti u Mrčajevcima, od 12 do 16 časova u Slatini, a od 16 do 22 časa na gradskim saobraćajnicama.

Stanje na putevima

Nakon dužeg perioda promenljivog vremena praćenog padavinama, danas će biti toplije vreme sa dužim sunčanim intervalima, ali vozači mogu računati na povremeno mokre kolovoze zbog kiše tokom popodneva. Nestabilno vreme povećava opasnost od odrona na koje treba obratiti pažnju kroz Ovčarsko- kablarsku klisuru, pored Ibra kao i na putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Juče su počeli radovi na ispiranju atmosferske kanalizacije u tunelu Savinac u Preljini na autoputu Ljig – Čačak. Za saobraćaj se povremeno zatvara preticajna saobraćajna traka, a radovi će se izvoditi i sutra od 7 do 15 časova.
Danas od 8 do 16 časova na snazi će biti obustava saobraćaja zbog rušenja kolovozne konstrukcije na državnom putu Beranovac – Goč, u mestu Jovac. Alternativni putni pravac za teretna vozila je Goč – Vrnjačka Banja, a putnička vozila mogu da koriste lokalne puteve.
Zbog radova na deonici Preko brdo – Odvraćenica, na Goliji, kolovoz je sužen, a saobraćaj se odvija prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Do 01. avgusta su produženi radovi na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice. Radovi se izvode svakog radnog dana od 7 do 16 časova, a subotom od 7 do 15 časova. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforskom signalizacijom. Vozači u periodu obustave mogu da koriste lokalni put koji vodi kroz Mačkat.
Prema podacima Uprave granične policije na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija na izlazu iz naše zemlje, zadržavanje za teretna motorna vozila su oko sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

 

POSTAVI ODGOVOR