Stiže leto, narednih dana i do 36 stepeni

Stiže leto, narednih dana i do 36 stepeni

0

Danas će biti sunčano i veoma toplo. Posle podne su, uz lokalni razvoj oblačnosti, na istoku Srbije i u planinskim predelima mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura biće od 28 do 32 stepena.

Hitna pomoć

Dežurni lekari u službi Hitne pomoći u Čačku imali su u toku prethodna 24 sata blizu sto intervencija. U ordinaciji su pregledali 43 pacijenta, a na teren su izlazili 48 puta. Dosta posla bilo je i za ivanjičke lerake koji su za 24 sata obavili 79 pregleda u stanici i šest kućni poseta, dok je u Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirano 25 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.
Najviše su se javljali pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom i astmatičari.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Policijska uprava

U Čačku je u toku jučerašnjeg dana evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 14.00 do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Prohodnost puteva je dobra, a saobraćaj umerenog intenziteta van gradova i naseljenih mesta. Na mnogim deonicama se izvode radovi na sanaciji puteva koji su oštećeni od bujičnih voda, a izvode se i redovni radovi na održavanju ili izgradnji novih deonica.

U Čačku će se danas i sutra od 08.00 do 17.00 časova izvoditi radovi u Ulici Dr Dragiše Mišovića od benzinske pumpe „Lukoil“ do Opšte bolnice. Saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila. Do 12. juna su produženi radovi na deonici od Preljine ka Mrčajevcima koji se izvode od 08.00 do 17.00 časova kada se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U toku je popravka mosta preko reke Trešnjice na magistralnom putu Ljubovija – Rogačica gde se vozila naizmenično propuštaju, a obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone i preusmeren na alternativni put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica. U toku je zamena asfalta na putu Markovac-Aranđelovac u mestu Orašac. Radovi će se izvoditi do 15. jula do kada će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a postoji obilazni put koji vodi od Aranđelovca preko Krćevca do Mladenovca.

Porodilište

U čačanskom i milanovačkom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe. U Čačku su rođena dva dečaka, a u Gornjem Milanovcu jedan.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR