[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Stiže novo zahlađenje

Vremenska prognoza

Naoblačenje sa severa i zapada mestimično će usloviti kišu, ponegde i lokalne pljuskove sa grmljavinom i padom temperature. Takvo vreme će do kraja dana zahvatiti celu zemlju. Na visokim planinama krajem dana povremeno se očekuje sneg. Vetar umeren i jak severozapadni. Najviša dnevna temperatura biće od 10 do 15 stepeni.
U Čačku će danas biti oblačno i sveže mestimičo sa kišom, a jače padavine očekuju se u toku popodneva. Duvaće umeren severozapadni vetar, a najviša dnevna temperatura biće oko 13 stepeni.

Elektrosnabdevanje

U Moravičkom okrugu za danas nema planiranih isključenja struje, a prema informacijama dobijenim od dežurnih dispečera nema ni većih kvarova, pa su potrošači uredno snabdeveni strujom. U Zlatiborskom okrugu od 9 do 12 sati bez struje će biti delovi Rožanstva, a od 10.00 do 14.00 struje neće imati potrošači na području Šljivovice, zaseoci Krš i Vojinovići. U Kosjeriću od 9.00 do 14.00 časova planira se isključenje potrošačima Živkovića brda u Seči reci.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda radiće u toku prepodneva na saniranju kvarova u ulicama Đakona Avakuma, Beljinskoj i Banjalučkoj, a za vreme popravke je moguće kratkotrajno nestajanje vode. U Gornjem Milanovcu nema kvarova kao ni planiranih radova na vodovodnoj mreži.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima. Kod meteoropata moguća je razdražlјivost i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 17 pacijenata, a na terenu su intervenisali 35 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 27 ambulantnih pregleda i šest kućih poseta.

Stanje na putevima

Promenjive vremenske prilike i najavljene padavine danas mogu ometati vozače i uticati na odvijanje saobraćaja. Najopasniji je prelazak sa suvih na mokre kolovoze jer tada brzina uglavnom nije prilagođena uslovima na putu. Nedovoljno odstojanje između vozila takođe može biti uzrok saobraćajnih nezgoda zato što je u tim uslovima na mokrom kolovozu duži zaustavni put vozila. Opreznost u vožnji potrebna je na deonicama na kojima se izvode radovi.
Do 16. aprila od 8 do 17 časova, izvodiće se radovi na redovnom održavanju deonice Svračkovci – Preljina. U zoni radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Slično je i na deonici Ugrinovci-Bućin Grob, na prevoju Rudnik gde se zbog radova na sanaciji klizišta vozila naizmenično propuštanje uz semaforsku regulaciju. U toku je sanacija mosta preko Ateničke reke, pa se saobraćaj u delu Ulice Đakona Avakuma od 7 do 17 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
U toku su radovi na redovnom servisu tunela„Brančić“ u levoj cevi. U zoni radova saobraćajne trake se zatvaraju naizmenično, u smeru Preljina – Ljig.
Obustava saobraćaja na deonici Beranovac – Goč kroz mesto Jovac, danas je na znazi od 8 do 18 časova, a alternativni putni pravac je Vrnjačka Banja – Goč.
Oni koji planiraju put ka Kopaoniku treba da znaju da je u toku rekonstrukcija regionalnog puta Jošaniška banja – Kopaonik zbog koje će do 1. novembra saobraćaj biti potpuno obustavljen. Putevi do ove planine vode iz pravca Raške preko Rudnice ili iz pravca Kruševca preko Brusa i Brzeća.
Na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja, dok su za teretna motorna vozila na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije zadržavanja oko 60 minuta, a na Horgošu 90 minuta.

Поделите вести