STIŽU SVE DA ODRADE: Ekipe „Vodovoda” aktivne na celoj teritoriji grada

STIŽU SVE DA ODRADE: Ekipe „Vodovoda” aktivne na celoj teritoriji grada

JKP „Vodovod” je sanirao 40 kvarova na vodovodnoj i kanalizacionoj mrežitokom septembra; Ekipe dežuraju 24 časa i blagovremeno rade na otklanjanju kvarova

0

Iako je čačanski „Vodovod“ ovog leta izvršio rekonstrukciju vodovodne mreže na nekoliko lokacija, prioritet je ipak bio obezbeđivanje normalnog vodosnabdevanja u sušnom periodu, ali i otklanjanje čestih i brojnih kvarova. Vladimir Đinić, šef Službe za izgradnju i održavanje u ovom preduzeću,kaže da ih je samo u septembru bilo čak 40.

– U septembru je primećen veliki broj kvarova, što nije bio slučaj tokom letnjih meseci, zbog čega smo se tokom tog meseca bazirali na održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Bilo je različitih kvarova, od pucanja cevi svih prečnika do pucanja priključaka. Radili smo zamene podzemnih hidranata na Ljubić keju i niz drugih popravki, objašnjava Đinić.

„Vodovod” otklanja kvarove u roku od tri dana

Ekipe „Vodovoda“ u septembru su imale i četiri intervencije na kanalizacionoj mreži, kaže Đinić i dodaje da je počela priprema za zimsku sezonu.

– Trudimo se da sve dovedemo u ispravno stanje i da sve kvarove saniramo. Ipak, bez obzira na to što dežuramo 24 časa, popravke ne obavljamo noću zbog bezbednosti radnika pa možda i to malo usporava ritam. Do ponedeljka, recimo, moramo da otklonimo nekoliko kvarova, od kojih je  jedan u Ulici Dragiše Mišovića, od kafane „Car Lazar“ do nekadašnjeg „Getaldusa“, zbog čega će na toj deonici u nedelju, najverovatnije, biti zatvoren saobraćaj. Takođe, imamo nekoliko kvarova u Ljubiću i Konjevićima, dva u Preljini i  jedan u Ulici Gvozdena Paunovića. Najkraće rečeno, ima ih na celoj teritoriji grada, a juče smo tri već sanirali. Kvarovi uglavnom nisu stariji od tri do četiri dana i u sledeću sedmicu trebalo bi da uđemo bez njih, rekao je Đinić.

POSTAVI ODGOVOR