Претрага
[rstr_selector]

Stručni ljudi odlaze iz Naučno-tehnološkog parka

Nakon veoma negativnih istupanja više članova čačanskog Gradskog veća o radu Naučno-tehnološkog parka, posebno o “problematičnom” učešću Slobodana Spasovića i dr Svetlane Paunović – vlasnik preduzeća “Cini” povukao se iz ove institucije.

Kako nezvanično saznajemo i Paunovićeva je dala ostavku. Njena funkcija predsednice Skupštine Naučno-tehnološkog parka bila je ponuđena Mirjani Đoković, pomoćnici gradonačelnika, ali prema našim saznanjima Đokovićeva je to odbila.

Na jednoj od prethodnih sednica Gradskog veća, na kojoj se govorilo o izveštaju o radu Naučno-tehnološkog parka u prošloj i programu rada u ovoj godini, na udaru članova Gradskog veća našli su se Spasović i dr Paunović. Najoštriji u svojim izlaganjima bili su Bratislav Jugović i Zvonko Mitrović.

Bratislav Jugović je rekao da nema poverenje u ljude koji se nalaze u Skupštini Naučno-tehnološkog parka. Posebno je istakao Spasovića, za koga je tada rekao da je “jedan od najlošijih poslodavaca u Čačku”. Doktorki Paunović, koja je direktorka Instituta za voćarstvo, zamerio je što ima “problema sa zaposlenima u Institutu”. Mitrović je uporedio program rada Naučno-tehnološkog parka sa početnom idejom Tomasa Mora, a zamerio je da od šest osnivača ove ustanove, samo grad Čačak snosi troškove.

Mitrović je imao primedbe i na iskazane troškove i rekao da mu se “čini da su fingirani, kako bi uzeli dva miliona dinara koliko je odvojeno u gradskom budžetu”.

Do sada se niko od čelnika gradske vlasti nije oglasio povodom ovakvih izjava svojih funkcionera.

Inače, program rada Naučno-tehnološkog parka još se nije našao na dnevnom redu Skupštine grada Čačka. Kako je ranije najavljivano, tek posle izglasavanja ovog programa, biće raspisan konkurs za direktora ove ustanove.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *