Studenti Agronomskog fakulteta aprilske ispite polažu u maju

Studenti Agronomskog fakulteta aprilske ispite polažu u maju

Za upis budućih studenata, podnošenje dokumenata predviđeno je za kraj juna, dok će prijemni ispit biti obavljen pd 1. do 3. jula

0

Aprilski ispitni rok na Agronomskom fakultetu u Čačku održaće se od 18. do 26. maja, dok termini za junski i julski rok ostaju nepromenjeni, kaže dekan fakulteta Tomo Milošević. Što se tiče upisa budućih studenata, podnošenje dokumenata predviđeno je za kraj juna, dok će prijemni ispit biti obavljen prvih dana jula.
– Mi sve svoje aktivnosti usmeravamo prema uputstvima Ministarstva prosvete i Univerziteta u Kragujevcu. Prema tome dužni smo da organizujemo aprilski rok, a drugi fakulteti ostale rokove koji su zaostali zbog vanrednog stanja. Aprilski ispitni rok biće organizovan u skladu sa svim pravilima poštovanja novonastale situacije, znači uz manji broj studenata u grupama. Organizovaćemo i blok nastavu, posebno tu mislimo na vežbe takođe sa manjim grupama studenata u prostorijama koje su prethodno pripremljene i dezinfikovane.
Što se tiče upisa novih studenata, tu se ništa ne kosi sa onim terminima koji su bile i prethodnih godina u redovnom stanju. Budući studenti prijavljivanje će obaviti krajem juna i to od 25. do 29, a studenti koji žele, prijave mogu da šalju i mejlom. Prijemni ispit će biti oranizovan od 1. do 3. jula. Ako bude većeg broja prijavljenih studenata, a mi se nadamo da hoće, na nama je da prijemni organizujemo u više manjih grupa i više prostorija.
Junski i julski ispitni rok ćemo obaviti po prototkolima kako je bilo i u redovnim okolnostima, ali uz poštovanje strogih mera zaštite studenata i zaposlenih.
Već imamo i prijava za aprilski ispitni rok tako da će po mom mišljenju sve funkcionisati na korektan način, na zadovoljstvo studenata i nas zaposleni.

Interesovanje postoji ali je rano prognozirati koliko će ove godine biti brucoša na Agronomskom fakultetu

– Organizovali smo u prethodnom periodu onlajn pripremnu nastavu za upis budućih studenata, nije to bila velika grupa ali je sve funkcionisalo dobro. Treba istaći da se još uvek suočavamo sa mnogim problemima poput prevoza koji treba da profunkcioniše, a između mnogih gradova to još nije organizovano, ali nadamo se da uskoro hoće. Posredno čujemo da ima interesovanja za upis na Agronosmki fakultet i iz bivših jugoslovenskih republika, a mi očekujemo priliv najviše iz zapadne Srbije, ali još je rano da se priča jer situacija nije za neko prognoziranje.

POSTAVI ODGOVOR