Subvencije za čačanske poljoprivrednike

Subvencije za čačanske poljoprivrednike

Pošto su fondovi EU preuzeli na sebe finansiranje traktora, ova vrsta subvencije se neće dodeljivati iz budžeta grada Čačka, ali će se zato dodeljivati sva prateća oprema, mašine, priključci i ostalo, kaže Grujović

0

Gradsko veće Čačka danas je usvojilo program mera za podršku poljoprivrednicima, za koji je u budžetu opredeljen 41 milion dinara.

Vladimir Grujović, načelnik Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj, kaže da će konkurs za subvencije i ove godine biti otvoren do utroška svih za to predviđenih sredstava.

Do 30 odsto vrednosti investicije za kupovinu zemljišta

– Ove godine se izmene konkursa odnose na deo sredstava koja su namenjena poljoprivredi, a koja se ne poklapaju sa sredstvima koje je moguće dobiti od Republike, odnosno iz pristupnih fondova Evropske unije. Pošto su ti fondovi EU preuzeli na sebe finansiranje traktora, ova vrsta subvencije se neće dodeljivati iz budžeta grada Čačka, ali će se zato dodeljivati sva prateća oprema, mašine, priključci i ostalo. Grad je obezbedio mogućnost da se aplicira do 50 odsto vrednosti investicije, izuzev za kupovinu zemljišta gde se aplicira do 30 odsto i izuzev za mere sertifikacije koje se primenjuju u organskoj proizvodnji, a gde je intenzitet pomoći 70 odsto, kaže Grujović.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR